Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Οι νέοι θα μπορούν να γυρίσουν με τρένο δωρεάν την Ευρώπη


Οι νέοι που κλείνουν τα 18 τους θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα με το τρένο σε όλη την Ευρώπη, αφού...
η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να μοιράσει… δωρεάν Interrail.





Οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτονται να διαθέσουν ένα κονδύλι της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ για να προσφέρουν δωρεάν Interrail πάσο σε χιλιάδες νέους Ευρωπαίους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, με βάση το euronews, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για να εφαρμόσει το νέο της πρόγραμμα, αυτό της διάθεσης δωρεάν Interrail πάσο σε 20.000-30.000 νέους Ευρωπαίους μόλις κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Ο εν λόγω τύπος εισιτηρίου τρένου κοστίζει περί τα 510€ και προσφέρει τη δυνατότητα για ταξίδια με το τρένο ανά την Ευρώπη για ένα μήνα – έως και σε 30 χώρες. Το σκεπτικό της ιδέας, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο το 2016, είναι να ενθαρρύνουν τους νέους να ταξιδέψουν προκειμένου να ανακαλύψουν τις κουλτούρες της ηπείρου και να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Οι πρώτοι δικαιούχοι αναμένεται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, εφόσον οι Βρυξέλλες εγκρίνουν μεγαλύτερο budget.

«Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο όσα μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά και όσα ανακαλύπτουμε για τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων», δήλωσε ο επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νέων και Αθλητισμού, Tibor Navracsics.

Υποψήφιοι για να πάρουν το δωρεάν πάσο είναι όλοι οι νέοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις εγκριθεί το σχέδιο, η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs