Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αυτός είναι ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18» (Photos)


Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ακροδεξιές οργανώσεις ...
περιέχει το διαβιβαστικό έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.




Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική το Φεβρουάριο του 2017 σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης των ατόμων που κατηγορούνται για επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστων και μεταναστών.


Εικόνα από το facebook του 35χρονου αρχηγού

Στο τηλέφωνο ήταν ένας άνδρας που κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και αλλά τρία για τα οποία έδωσε μόνο τα μικρά τους ονόματα, αποκαλύπτοντας ωστόσο τα τηλεφωνά τους.

Η οργάνωση φέρεται να δρούσε πριν από το 2010 (όπως λέει ο φερόμενος αρχηγός προανακριτικά) τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη.


Για την υπόθεση, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Επτά από τους έντεκα συλληφθέντες βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και τέσσερις με πλημμεληματικές. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο. Στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών πραγματοποιήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ ζητήθηκαν και στοιχεία από τις εταιρίες FACEBOOK και GOOGLE.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας οι επτά από τους 11 κατηγορούμενους που αναπροσδιορίζονται είτε ως «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», είτε ως «Combat 18 Hellas «έχουν ενταχθεί σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδίωκε την διάπραξη κακουργηματικών πράξεων».

Και συγκεκριμένα έχουν μέχρι τώρα αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 30 ενέργειες στο πλαίσιο της οργάνωσης που φέρεται να δρούσε πριν το 2010 (όπως λέει ένας εκ των κατηγορουμένων προανακριτικά) τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε Ίλιον, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Πετράλωνα, Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη.




Ο αρχηγός «Τσαμπ»

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση, καθόριζε στόχους, έδινε οδηγίες στα μέλη, τους ανέθετε ρόλους ενώ τους παρείχε και προστασία ακόμη και νομική.

Το πραγματικό όνομα του αρχηγού δεν το γνώριζαν παρά μόνο το ψευδώνυμο του: «Τσαμπ»

Απολογούμενος ο «Τσαμπ» αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν το 2010 και το ρόλο του συντονιστή μέχρι σήμερα κι όχι του αρχηγού, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση είναι «ακέφαλη».

Οπως είπε ο ρόλος του συντονιστή ήταν να λαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό από διάφορα άτομα του εθνικιστικού χώρου, τα οποία του δήλωναν και το όνομα της οργάνωσης που επιθυμούν να φαίνεται στην ανάρτηση. Ο ίδιος, που διατηρεί δυο προφίλ στο Facebook, αποφάσιζε για το αν θα αναρτηθεί το υλικό και με ποιο όνομα.


Μέσω διαδικτύου

Η οργάνωση είχε έντονη παρουσία στο διαδίκτυο. Από κείμενα που έχουν δημοσιεύσει, τα μέλη της αυτοπαρουσιάζονται ως ριζοσπάστες εθνικιστές, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ένα χαοτικό μέτωπο ανατροπής και ριζοσπαστικού αγώνα, από τα σπάργανα του οποίου γεννήθηκαν οι οργανώσεις «Combat 18 Hellas», οργάνωση «Εθνικoσοσιαλιστική Ολική Αντίσταση», «Inferno NS »από τη Ναύπακτο, Αυτόνομοι.

Αναφέρουν ότι η ιδανική ώρα κατά την νύχτα ώστε να αναλάβει κάποιος δράση είναι μεταξύ 02:00 και 04:00 τα ξημερώματα και ότι έχουν πυρήνες που αποτελούνται τυπικά από δύο έως πέντε μέλη.

Παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις στρατολόγησης νέων μελών και τον τρόπο δράσης τον ομάδων, για επιθέσεις σε στόχος τους, τόσο κατά την προετοιμασία και την διάρκεια αυτής, όσο και μετά την περαίωση αυτής.

Στον δικηγόρο δε που φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, είχε δοθεί η εντολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.


Οι συνομιλίες

Μετά την ανώνυμη καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2017 έπιασε «δουλειά» ο «υπέρ κοριός» της ασφαλείας.

Στο διαβιβαστικό συμπεριλαμβάνονται αναφορές από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από τις οποίες φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση των «Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστων», με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε κάποιον «Λύκο» από την ΧΑ.

Σε άλλη συνομιλία δυο από του κατηγορούμενους μιλούν για την κατόπτευση χώρου και αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μηχανάκι κι όχι αυτοκίνητο για τη δράση που προγραμματίζουν γιατί θα πάρουν μαζί τους και ένα δεκάλιτρο μπιτόνι.

Αναφέρονται επίσης σε συνομιλία στις 13/12/17 σε αρχηγό ο οποίος τους είπε ότι καλά έκαναν και έφυγαν από έναν χώρο για να μην εντοπιστούν.

Παράλληλα, όπως προκύπτει, μετά από κάθε δράση, αποστέλλονταν βίντεο σε κάποιον που ονομάζουν «άλλο» και φέρεται ως υψηλόβαθμος.

Ένας συνομιλητής προτείνει να σχεδιάσουν στους τοίχους σβάστιγκες ενώ στις 23-1-2018 καταγράφεται συνομιλία στην οποία αναφέρεται ότι «παγώνουν» προσωρινά οι δράσεις.

«Πλούσια» τέλος ήταν και τα ευρήματα των αρχών από τις εφόδους στα σπίτια εμπλεκομένων. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων σπαθιά, στιλέτα, κουκούλες, ακροδεξιά σύμβολα, ξιφολόγχες, κροτίδες, ένα μακρύκανο τυφέκιο με διόπτρα, ποσότητα ναρκωτικών, γκλοπ, ποσότητες εκρηκτικών κ.α.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs