Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τουλάχιστον 17 νεκροί μαθητές στο μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα


Ένας πρώην σπουδαστής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία ...
της Φλόριντας, άνοιξε πυρ την Τετάρτη μέσα στο σχολείο 




με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 μαθητές να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης Σκοτ Ίσραελ.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 18 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοινότητα αυτή, κοντά στο Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ.


Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει πως οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 16, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, τις οποίες δεν κατονόμασε.


Ο νεαρός διέπραξε το μακελειό λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα, στις 14:30 (τοπική ώρα).

Ο Ρόμπερτ Ράνσι, ο λυκειάρχης, δήλωσε ότι τη σφαγή πιθανότατα διέπραξε ένας πρώην σπουδαστής και έκανε λόγο, όπως και το γραφείο του σερίφη, για «πολλούς νεκρούς».


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Σκοτ Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο, ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα γραφεία τους, απόλυτα σιωπηλοί, ενώ ακούν τους πυροβολισμούς.

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, (δεν είχαμε) καμία ένδειξη», ανέφερε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».


Το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας είχε 3.000 μαθητές το 2014.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ενημερώθηκε» για την επίθεση, «παρακολουθούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος και κανένας άλλος δεν θα έπρεπε να νιώθει πως δεν είναι ασφαλής μέσα σε ένα αμερικανικό σχολείο», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs