Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Νέα Σμύρνη: Για παιδοκτονία κατηγορείται η 22χρονη φοιτήτρια - «Θα το έδινα για υιοθεσία το μωρό»


Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα η 22χρονη φοιτήτρια, που σκότωσε το βρέφος της...
, πετώντας το από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην Νέα Σμύρνη, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της παιδοκτονίας. 




Η νεαρή κοπέλα η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη σε δημόσια γυναικολογική κλινική παρακολουθείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της για τρίτο εικοσιτετράωρο.

Όπως λένε έχει φτάσει πλέον η στιγμή για την 22χρονη, που συνειδητοποιεί πλέον την αποτρόπαια πράξη της και έρχεται αντιμέτωπη με τα διλήμματα της και τις ενδεχόμενες ενοχές της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο πυρετός έχει πέσει ενώ γίνονται προσπάθειες να ανέβει κι ο αιματοκρίτης.

Εκτός από τους γιατρούς στο πλευρό της 22χρονης βρίσκονται και οι γονείς της κι όπως επισημαίνει ο πατέρας της στο «protothema.gr» η κόρη του έχει μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη της.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για ότι συνέβη, η κόρη μου έχει μετανιώσει για την πράξη της και αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη», λέει ο πατέρας.


«Θα το έδινα για υιοθεσία το μωρό»

Ο συνήγορος της 22χρονης φοιτήτριας εξηγεί στο protothema.gr πως οι πρώτες σκέψεις της κοπέλας, όταν έμαθε πως είναι έγκυος ήταν να το γεννήσει σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο γιατί δεν είχε χρήματα και στη συνέχεια να το δώσει για υιοθεσία.

«Όσο κι αν ακούγεται παράξενο,η κοπέλα αυτή δεν ήθελε ούτε μια στιγμή, το μωράκι της να πάθει καμία ζημιά. Στο μυαλό της, η πρώτη σκέψη ήταν ότι εφόσον δεν έχω βοήθεια από πουθενά, το κρατώ, το γεννώ και το δίνω για υιοθεσία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών που την παρακολουθούν δεν προκύπτουν οι λεγόμενες προπαρασκευαστικές πράξεις για να αποδεικνύουν ότι είχε έστω την παραμικρή διάθεση να σκοτώσει το παιδί της», λέει o συνήγορος της φοιτήτριας κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με το δικηγόρο η μητέρα της 22χρονης παρόλο που είχε υποψιαστεί πως κάτι συμβαίνει με την κόρη της και αυτό εξαιτίας της έντονης αιμορραγίας που είχε η 22χρονη, παρόλα αυτά δεν πίστεψε πως το νεκρό βρέφος που βρήκε η ίδια μαζί με μια άλλη γειτόνισσα ήταν της κόρης της.

Μάλιστα, η κοπέλα αρνιόταν πεισματικά την οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό τόσο στη μητέρα της όσο και στους αστυνομικούς που είχαν πάει αρχικά στην πολυκατοικία για να ερευνήσουν την υπόθεση.


«Ντρεπόμουν και ένιωθα φόβο»

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας για το πως η 22χρονη φοιτήτρια από τη Νέα Σμύρνη οδηγήθηκε στην απόφαση να πετάξει το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας της. Όπως επισημαίνει ντρεπόταν και ένιωθε φόβο, συναισθήματα που όπως λέει νιώθει μέχρι και σήμερα.

«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε.Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό. Υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο», λέει χαρακτηριστικά.


«Το κράτησα μυστικό από τη μητέρα μου»

Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει στην απολογία της ότι κατάφερε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της από την μητέρα της και πως ένας από τους λόγους που την έκαναν να λάβει την απόφαση να γεννήσει μόνη της στο σπίτι ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα για να πάει σε νοσοκομείο.

«Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο» αναφέρει η 22χρονη και συνεχίζει: «Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8:30 π.μ. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο..... Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα» καταθέτει χαρακτηριστικά.


«Δεν μπόρεσα να την συμβουλεύσω σαν μάνα»

Από την πλευρά της η μητέρα της φοιτήτριας στην προανακριτική της κατάθεση ζητάει «συγνώμη» εκ μέρους της κόρης της για ότι έγινε. Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Συγκλονιστικά, είναι όμως τα όσα αναφέρει προανακριτικά η γειτόνισσα της 22χρονης, η οποία και εντόπισε το βρέφος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

«Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα» λέει η μάρτυρας και συνεχίζει:

«Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Τέλος, αστυνομικός που παρέλαβε το άψυχο βρέφος περιέγραψε στην κατάθεσή του:

«Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν και ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs