Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Να αφήσει τις προκλήσεις και να γυρίσουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί


«Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χάνουμε την στοχοπροσήλωσή μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας ...
τη τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.




Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και έβαλε… «γκάζια» στους υπουργούς του, λέγοντας πως δεν θα ανεχθεί καθυστερήσεις και διαφωνίες.

Και φυσικά, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει την προκλητικότητα.

Ζήτησε να απελευθερωθούν άμεσα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου γιατί παραβίασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα. Διεμήνυσε στην Άγκυρα και τον Ερντογάν πως η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν. Αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Και τόνισε πως όταν έχεις εσωτερικά προβλήματα, δεν τα βάζεις με τον γείτονά σου. Γι’ αυτό, είπε, περιμένει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις είχε κάνει και η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τους υπουργούς να μην εφησυχάζουν και να μην αποπροσανατολίζονται από την περίπλοκη διεθνή συγκυρία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη θέση της διακυβέρνησης.

Το κρίσιμο, το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο ερχόμενος Αύγουστος, η έξοδος από την επιτροπεία», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά.

«Η β” αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα – Η Ελλάδα έχει αλλάξει.Η Ελλάδα περνά στην εποχή της ανάπτυξης και της παραγωγής νέου πλούτου.Αυτή η εξέλιξη ούτε δεδομένη ήταν ούτε προφανής ότι θα συμβεί.Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας .

Δημιουργήσαμε τις κατάλληλες ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να σπάσουμε το ταμπού της λιτότητας – Εξασφαλίσαμε μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας παρά τις επίμονες προσπάθειες της αντιπολίτευσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα προφανώς και η πλειοψηφία της κοινωνίας περνά δύσκολα, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των ασθενέστερων.

«Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε μπροστά μας μια άλυτη εξίσωση – Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή.

Μετά από 3 χρόνια, αισθάνομαι υπερήφανος που σε μεγάλο βαθμό αυτό το πετύχαμε», τόνισε.

O Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «βασικός δείκτης της ανάκαμψης για εμάς δεν είναι ο ρυθμός με τον οποίο τρέχει η οικονομία αλλά ο ρυθμός με τον οποίο καλυτερεύουν οι συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία των πολιτών».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs