Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League - Φαίνεται ότι θα είναι μια σεζόν με συγκινήσεις!


Το ότι θα είχαμε σπουδαίους αγώνες στα ημιτελικά του Champions League, ήταν δεδομένο, πλέον όμως ...
γνωρίζουμε συγκεκριμένα τις ματσάρες που θα παρακολουθήσουμε!




Η κλήρωση της τετράδας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 στη Νιόν της Ελβετίας κι έβγαλε τα εξής ζευγάρια:


Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Λίβερπουλ - Ρόμα

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24-25 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 1-2 Μαΐου.

Οι δύο νικητές των ημιτελικών θα αναμετρηθούν στον τελικό της 26ης Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Ολιμπίνσκι» στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Στον τελικό, τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα σε Μπάγερν και Ρεάλ.


Ενδιαφέρουν...

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης δίνουν το «παρών» τους στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης από τη σεζόν 1992-93 και τη «γέννηση» του Champions League με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά το 2010 και οι τέσσερις «μονομάχοι» προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι παράλληλα το γεγονός πως είναι η έκτη σερί φορά που η Μπάγερν αντιμετωπίζει ισπανική ομάδα στα ημιτελικά του Champions League, ενώ έχει αποκλειστεί στις τρεις τελευταίες!

Ρεάλ και Μπάγερν τα είπαν και πέρσι, στα προημιτελικά, με τους Μαδριλένους να προκρίνονται και να φτάνουν στην κατάκτηση του τίτλο, ενώ τα δύο «μεγαθήρια» είναι το πιο πολυσύχναστο ζευγάρι (18 συναντήσεις) στις νοκ-άουτ φάσεις του Champions League.

Λίβερπουλ και Ρόμα τα είπαν πέντε φορές, με τους Άγγλους να μετράνε τέσσερις νίκες και τους Ιταλούς μία.

Η Ρεάλ, πολυνίκης του θεσμού, θα διεκδικήσει το 13ο της τρόπαιο, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν το έκτο, ενώ η Ρόμα δεν έχει κατακτήσει ξανά το Champions League - αυτή είναι η δεύτερη φορά της στα ημιτελικά, μετά το 1984 (έχασε στον τελικό από την προσεχή της αντίπαλο, Λίβερπουλ).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs