Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο Κάρολος και η Καμίλα ήπιαν φρέντο καπουτσίνο χωρίς καλαμάκι στο κέντρο της Αθήνας. Η ξενάγηση, οι λουκουμάδες και τα κουλούρια (φωτό)


Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, ο πρίγκιπας Κάρολος...
με την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε δεκάδες περαστικούς. 




Το ζευγάρι περπάτησε στην Ερμού με τη συνοδεία αστυνομίας. Συνομίλησαν με τον κόσμο και έφαγαν κουλούρια Θεσσαλονίκης από πλανόδιο κουλουρά.

Κατευθύνθηκαν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου ήπιαν φρέντο καπουτσίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν χρησιμοποίησαν καλαμάκι για οικολογικούς λόγους. Όπως είπε ο σερβιτόρος, σέβεται το περιβάλλον και προσπαθεί να μην χρησιμοποιεί πλαστικά αντικείμενα.

Δέχτηκαν ως κέρασμα λουκουμάδες με μέλι και ο ανθοπώλης της πλατείας προσέφερε στην Καμίλα μια ανθοδέσμη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον ιστορικό ναό της Παναγίας Καπνικαρέας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα για περίπου ένα τέταρτο.

Κατά την έξοδό τους, δέχτηκαν τα χειροκροτήματα του κόσμου. Χαιρέτησαν πολλούς από αυτούς δια χειραψίας, μίλησαν μαζί τους και λίγο αργότερα επιβιβάστηκαν ξανά στο αυτοκίνητο με προορισμό το συμμαχικό νεκροταφείο στο Παλαιό Φάληρο, όπου ο Κάρολος κατέθεσε στεφάνι.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ξεναγήθηκε στη Μονή Καισαριανής και ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo.

Κατά τη βόλτα τους στην Αθήνα ακολουθήθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και εφαρμόστηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία.

Δείτε φωτογραφίες από τη βόλτα τους στην Αθήνα:





Φωτογραφίες: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος, intimenews Ντουντούμης Χρήστος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs