Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τι συμβαίνει όταν σε μια χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»; Τι ορίζει το «εθνικό πένθος»


Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε σε διάγγελμά του στον ελληνικό λαό ότι η χώρα ...
περνάει μια μεγάλη δοκιμασία.



«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας, τούτες τις ώρες. Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν» είπε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως το κράτος δε θα αφήσει κανέναν αβοήθητο.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως αυτή είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα «για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί» και «να μη θρηνήσουμε άλλες ζωές».

Να σημειωθεί ότι τριήμερο πένθος είχε ανακοινωθεί και για τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν πνίξει την Δυτική Αττική στα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους


Τι ορίζει όμως το «εθνικό πένθος»

Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.

Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων, σε κεραίες αυτοκινήτων, αλλά και στην άκρη της οθόνης σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων

Επομένως, αυτές τις τρεις μέρες που ακολουθούν, οι συμπολίτες μας μπορούν να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων που απανθρακώθηκαν από τις πύρινες λαίλαπες της ανατολικής Αττικής με τους παραπάνω τρόπους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs