Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ξεψύχησε η νεαρή Ουκρανή που τη βίασαν και της έβαλαν φωτιά


Μια νεαρή Ουκρανή, 18 ετών, υπέκυψε στα τραύματά της τρεις εβδομάδες αφού ...
τρεις άνδρες – ο ένας εκ των οποίων είναι γιος πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης – 




την βίασαν, την χτύπησαν και στη συνέχεια της έβαλαν φωτιά, ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ουκρανία.

Η Αξάνα Μάκαρ πέθανε σήμερα το πρωί από πνευμονική αιμορραγία σε νοσοκομείο της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου είχε διακομιστεί, όπως δήλωσε  ο διευθυντής του νοσοκομείου Έμιλ Φιστάλ.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς και ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της κοπέλας, η κακοποίηση της οποίας προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου στην πόλη Μικολάιβ, γενέτειρα του θύματος στη νότια Ουκρανία. Τρεις νεαροί, λίγο μεγαλύτεροι από 20 ετών, βίασαν την κοπέλα, στη συνέχεια προσπάθησαν να την στραγγαλίσουν και αποπειράθηκαν να την κάψουν σε ένα εργοτάξιο.

Την κοπέλα εντόπισε ένας περαστικός και από τότε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο 55% του σώματός της. Οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να της ακρωτηριάσουν το ένα χέρι.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους στο Μικολάιβ και σε άλλες πόλεις νωρίτερα αυτό τον μήνα όταν η ουκρανική αστυνομία, που είχε συλλάβει την επομένη του βιασμού τους τρεις φερόμενους ως δράστες, άφησε δύο από αυτούς ελεύθερους, ένας εκ των οποίων είναι γιος μιας πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρουν υποθέσεις όπου παιδιά της πλούσιας ελίτ της χώρας παραμένουν ατιμώρητα για πολλές υποθέσεις που ποικίλουν από παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ως πιο σοβαρά εγκλήματα, όπως η πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Τελικά οι ύποπτοι συνελήφθησαν ξανά και πολλοί αξιωματούχοι της αστυνομίας και της τοπικής εισαγγελίας παύτηκαν μετά την επέμβαση του Γιανούκοβιτς, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για βιασμό και ένας από αυτούς για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια, την ανώτατη ποινή που επιβάλλεται στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs