Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Οι τροφές που προκαλούν την κακοσμία του ιδρώτα


Με σωστό προγραμματισμό βέβαια μπορείτε να απολαύσετε ότι θέλετε χωρίς πρόβλημα...
Μπορεί ο ιδρώτας από μόνος του να είναι άοσμος, 



όπως όμως είναι γνωστό η άσχημη μυρωδιά του προκύπτει από τα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα και από τα αποτελέσματα των χημικών διεργασιών τους.

Βέβαια, στην εν λόγω δυσοσμία μπορούν να συμβάλλουν και μερικές τροφές. Αρχικά, τα μπαχαρικά όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και τα φαγητά που έχουν σκόρδο και κρεμμύδι, μπορούν να προκαλέσουν έντονη μυρωδιά στον ιδρώτα. Επιπλέον και ορισμένα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, τα οποία μπορεί μεν να κάνουν απίστευτο καλό στον οργανισμό, δυστυχώς όμως μπορούν να προκαλέσουν και έντονη δυσοσμία, όταν το σώμα τα διασπάσει σε ενώσεις του θείου.

Και το κόκκινο κρέας προκαλεί μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά στον ιδρώτα, αλλά και οι δίαιτες που βασίζονται στην πρόσληψη μικρού ποσού υδατανθράκων έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και ο λόγος είναι γιατί σε αυτές ο οργανισμός δεν καίει θερμίδες αλλά λίπος. Τα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός κάποιες φορές αφήνουν μια άσχημη μυρωδιά, εξαιτίας της ουσίας χολίνης.




Τέλος, το αλκοόλ και η καφεΐνη μιας που μπορούν να ενισχύσουν την εφίδρωση, παράλληλα ενισχύουν και την μυρωδιά του ιδρώτα. Τα καλά νέα στην όλη υπόθεση είναι ότι η απαίσια μυρωδιά του ιδρώτα που οφείλεται στα φαγητά, διαρκεί μέχρι 6 ώρες, οπότε αν κανονίσετε τους χρόνους σας μπορείτε να φάτε άφοβα ότι τραβάει η όρεξη σας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs