Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Έβγαλαν εκατομμύρια πουλώντας μεταχειρισμένα προφυλακτικά - «Τα έβαζαν σε κουβά και τα ανακάτευαν με λάδι σιλικόνης»


Με μια οργανωμένη επιχείρηση στις επαρχίες Χενάν, Χεμπέι και Τσετσιάνγκ, η κινεζική αστυνομία ...
ξεσκέπασε μια συμμορία 




που υπολογίζεται πως έβγαλε εκατομμύρια, ανακυκλώνοντας μεταχειρισμένα προφυλακτικά τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στην αγορά, μέσα σε «μαϊμού» κουτιά γνωστών εταιρειών του χώρου.

Στην επαρχία Χεμπέι οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 500.000 κουτιά με μεταχειρισμένα προφυλακτικά τα οποία προορίζονταν για μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία.

«Εντοπίσαμε τα εργαστήρια όπου οι ύποπτοι έφτιαχναν αυτά τα προφυλακτικά σε χωριά στις επαρχίες Χενάν και Χεμπέι. Ήταν πολύ απλά και πρόχειρα. Οι συνθήκες υγιεινής ήταν πολύ άσχημες. Είδαμε που παρασκευάζονται τα προφυλακτικά. Τα έβαζαν σε κουβά και τα ανακάτευαν με λάδι σιλικόνης. Δεν τηρούσαν κανένα απολύτως κανόνα παραγωγικής διαδικασίας», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κανγκνάν, Zheng Xidan. Στα προφυλακτικά που κατασχέθηκαν εντοπίστηκαν μύκητες, μικρά μπαλώματα, ακόμα και τρύπες.

Οι αρχές ανέφεραν πως η συμμορία πουλούσε τα μεταχειρισμένα προφυλακτικά σε εξευτελιστική τιμή στους λιανοπωλητές, που με τη σειρά τους τα πουλούσαν πολύ φθηνότερα απ' ότι εκείνα των γνωστών εταιρειών. Η αστυνομία του Κανγκνάν θορυβήθηκε και άρχισε να ερευνά το θέμα έπειτα από πληροφορίες που έλαβε πως ένας τοπικός επιχειρηματίας πουλούσε προφυλακτικά σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ' ότι η υπόλοιπη αγορά.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 17 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η συμμορία καρπώθηκε περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των επικίνδυνων προφυλακτικών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η αστυνομία του Γιούντσενγκ κατάσχεσε 2 εκατομμύρια «μαϊμού» προφυλακτικά που έφεραν λογότυπα γνωστών εταιρειών, ενώ περισσότερες από δέκα είναι οι περιπτώσεις που έχουν εκδικαστεί σε δικαστήρια της Χενάν από το 2014 έως σήμερα. Οι εμπλεκόμενοι που κρίθηκαν ένοχοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs