Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωσή του πήρε θέση στην χθεσινή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς όλους τους μετόχους, αναφορικά με το θέμα της ΓΗΠΕΛ.
Ο Mr MIG χαρακτηρίζει σαν ένα θετικό βήμα την πρωτοβουλία του Τζίγκερ να λογοδοτήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να απευθύνει εγγράφως ερωτήσεις, αλλά θέλει ...... συζήτηση κατ' ιδίαν. Ο Βγενό παράλληλα αναρωτιέται γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν αναλαμβάνει τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις του Βοτανικού, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει και καλεί για πρώτη φορά τον Νικόλα Πατέρα και τον Παύλο Γιαννακόπουλο να δώσουν το παρών στην ΓΣ της 8ης Μαϊου ώστε να πάρουν θέση για το θέμα του γηπέδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
26/04/2012
- «Η υπόθεση του Βοτανικού δεν είναι προσωπική διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη»
- «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας είναι η πιο σοβαρή υπόθεση που απασχολεί σήμερα όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού»
- «Ερωτήματα στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη μόνο μέσα από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός»
Η χθεσινή πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει μόνον ένα θετικό στοιχείο, ότι αντελήφθη επιτέλους ότι δεν μπορεί να αποφύγει τη λογοδοσία επί των πεπραγμένων του για την υπόθεση του Βοτανικού. Δυστυχώς, αντί να ακολουθήσει ως όφειλε τη θεσμική και επίσημη διαδικασία της λογοδοσίας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Μαΐου όπου υπάρχει και ειδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, επέλεξε την διαδικασία «ρωτήστε με εγγράφως ότι θέλετε και θα σας απαντήσω εγγράφως». Η διαδικασία αυτή όμως αποκλείει τη δυνατότητα συμπληρωματικών ερωτήσεων για να φανεί η ουσία αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές και οδηγεί σε μια συνεχή ανταλλαγή εγγράφων-επιστολών για επικοινωνιακή αξιοποίηση την ίδια περίοδο που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Παράλληλα γίνεται μια επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί ότι δήθεν η υπόθεση του Βοτανικού είναι μια προσωπική διαφορά ανάμεσα σε μένα και τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη, ενώ στη πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε και με τις πρόσφατες εξελίξεις για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, είναι η πιο σοβαρή υπόθεση που απασχολεί σήμερα όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.
Φυσικά η πρωτοβουλία του κ. Γ. Βαρδινογιάννη να λογοδοτήσει, έστω και με αυτό τον τρόπο, πρέπει να μην μείνει ανεκμετάλλευτη, όμως πρέπει να υπάρξει και σεβασμός στη θεσμική διαδικασία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στα πλαίσια αυτά δεν σκοπεύω να συμμετάσχω προσωπικά στην διαδικασία που αποφάσισε μόνος του ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης επειδή οδηγεί πάλι σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, αλλά όλα τα ερωτήματα που αναμένει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα τεθούν στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπου θα αποφασισθεί και η περαιτέρω εξέλιξη του θέματος της λογοδοσίας του.
Επίσης λόγω της σοβαρότητας του θέματος αλλά και της πιθανής πτώχευσης της ΠΑΕ είμαι υποχρεωμένος να πω ότι δεν είναι σωστό πλέον οι υπόλοιποι μεγάλοι μέτοχοι (Ν. Πατέρας, Π. Γιαννακόπουλος κ.λ.π.) να σιωπούν. Το να μη θέλουν ή να μην μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω οικονομικά τον Παναθηναϊκό είναι δικαίωμά τους, αλλά το να τοποθετηθούν σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα είναι ηθική υποχρέωσή τους. Όπως είναι ηθική υποχρέωση και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.
Υ.Γ. Υπενθυμίζω την πάγια θέση μου ότι αν ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πιστεύει ότι η υπόθεση του Βοτανικού είναι ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν δέχεται να αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν ή τυχόν θα προκύψουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός".
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/Super-League/%CE%92%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82:-%CE%9D%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF!/24-127313.html#ixzz1tA8uaxsS