Σελίδες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μαξίμου καλύπτει Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε σήμερα με αφορμή την αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Βουλή για τα υποβρύχια, στην απάντησή του μετά την προαναγγελία αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το πρωί... ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα ζητήσει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση των υποβρυχίων του 2010. «Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική» είχε απαντήσει ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια». «Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα» απάντησε λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού, μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα και την ενόχληση του υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, έκανε λόγο για ατυχή έκφραση από την πλευρά του κ. Αβραμόπουλου. Μάλιστα, κύκλοι από το Μαξίμου κάλυπταν πλήρως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το θέμα.

Διαρροές από το Μαξίμου, αλλά και μερίδα των βουλευτών της ΝΔ, καταλογίζουν στον κ.Αβραμόπουλο ότι κάνει δημόσιες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι τόσο την πρόσφατη ξεκάθαρη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρο, αλλά και τις σημερινές αβρότητες μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Αβραμόπουλου στη Βουλή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που εκτιμούν, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, ότι στόχος του υπουργού Άμυνας δεν ήταν μόνο να μην πάρει καθαρή θέση υπέρ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά να φέρει και σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.

Πάντως, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την ένταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με δήλωσή του στο Mega, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα δυσαρέσκειας του Μαξίμου με τον Δ.Αβραμόπουλο, επικαλούμενοι την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δεν εννοούσε την περίοδο Βενιζέλου στο υπουργείο αλλά αναφερόταν την περίοδο Τσοχατζόπουλου.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέβασαν ήδη τους τόνους κάνοντας λόγο για πολιτικό παιχνίδι του Αβραμόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.