Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! Οι Ρώσοι μας προκαλούν κατά το πέρασμά τους από το Βόσπορο


Για πρόκληση από την πλευρά των Ρώσων έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αφορμή αποτέλεσαν οι φωτογραφίες που ...είδαν το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν Ρώσους ναύτες να επιδεικνύουν RPG κατά το πέρασμα των πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και να σημαδεύουν την Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την ελπίδα να να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πάντως, εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει την πυγμή που δείχνει η χώρα του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο του, πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από το Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση» και συμπλήρωσε: «αν αντιληφθούμε μία απειλητική για τη χώρα κατάσταση, θα απαντήσουμε». 

Σημειώνεται ότι τα στενά του Βοσπόρου αποτελούν το μοναδικό πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή Τούρκοι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου στους Ρώσους αν κριθεί ότι απειλούν την εθνική ασφάλειας της Τουρκίας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο