Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η «χώρα» των προσφύγων θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο


Μία ομάδα έως και 10 αθλητών μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εκπροσωπώντας τη «χώρα» των προσφύγων, γράφει η Βρετανική ....
εφημερίδα Guardian.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν αναγνωριστεί 43 αθλητές υψηλών επιδόσεων, οι οποίοι είναι επίσης και πρόσφυγες, είναι πιθανό να συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο κάτω από τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Ο τελικός αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη ομάδα θα κριθεί από τις επιδόσεις τους» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, μετά από συνάντηση της Επιτροπής την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί με τη σημαία της ΔΟΕ.


«Μπορώ να κάνω την εκτίμηση ότι η ομάδα θα αποτελείται από 5 έως 10 άτομα» είπε ο Bach τονίζοντας ότι «μας έχει αγγίξει όλους το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Με τη συμμετοχή της ομάδας θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους πρόσφυγες του κόσμου».

Ήδη η ΔΟΕ έχει αναφερθεί σε τρεις αθλητές που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους και διαθέτουν τα αθλητικά προσόντα για να περάσουν τα όρια που θα τους δώσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Μία γυναίκα από τη Συρία που πλέον ζει στη Γερμανία, ένας τζουντόκα από το Κονγκό που ζει στην Βραζιλία και ένας αθλητής του Τάε Κβο Ντο που προπονείται στο Βέλγιο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs