Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μουζάλα


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ...
αποκάλεσε Μακεδονία την πΓΔΜ.

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου για τις δηλώσεις Μουζάλα, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter, επιχειρεί να ενισχύσει την κυβερνητική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα Μουζάλα και αναφέρει ότι εάν όπως είπε «το Μαξίμου η ΝΔ ασκεί υποκριτική και υπονομευτική αντιπολίτευση, φαντάζομαι ότι σήμερα θα ζητήσουν την παραίτηση του Πάνου Καμμένου».

Αν κατά Μαξίμου η Ν.Δ. ασκεί "υποκριτική κ' υπονομευτική" αντιπολίτευση,φαντάζομαι οτι σήμερα θα ζητήσουν την παραίτηση του @PanosKammenos.
— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 16, 2016

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζήτησε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να περάσει με μία συγγνώμη το χθεσινό. Ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός της κυβερνήσεως της Ελλάδας και για πρώτη φορά υπουργός της ελληνικής κυβερνήσεως αμφισβητεί την εθνική γραμμή, όπως είχε χαραχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή».

«Άρα ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί γιατί αν δεν παραιτηθεί θα είναι σαν άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να αποδέχεται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι είναι σωστή η αντίδραση του Πάνου Καμμένου που ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος δεν θα πρέπει να υποχωρήσει.


Παπαδημούλης: Δεν είναι ώρα για παραιτήσεις

Με ανάρτησή του στο twitter ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση και την «Αναταραχή για το λάθος Μουζάλα» και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι ώρα συσπείρωσης και μάχης για το προσφυγικό. Όχι για παραιτήσεις».


Την παραίτηση Μουζάλα ζητάει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Την παραίτηση του υπουργού ζητά με ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες».


Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες». Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της. Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs