Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κουρουμπλής στη Süddeutsche Zeitung: Είναι καλό που βγήκαν οι δικηγόροι στους δρόμους να χάσουν και μερικά κιλά


«Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής διασκεδάζει με το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας» που διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στην .....
κοινωνική ασφάλιση. Αν και είναι και ο ίδιος δικηγόρος, λέει ότι «είναι καλό να βγαίνουν στους δρόμους. τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά» γράφει ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung μεταφέροντας την απίστευτη δήλωση του υπουργού.


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.


Ο δημοσιογράφος σκιαγραφεί την πορεία του Έλληνα υπουργού στην πολιτική, υπενθυμίζει ότι έχασε την όρασή του σε έκρηξη οβίδας που είχε ξεμείνει από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τονίζει ότι παρ’ όλο που δεν βλέπει έχει πλήρως τον έλεγχο του υπουργείου του και ακούει τέλεια τον «ήχο της κρίσης».


Περιγράφει ιδιαίτερα γλαφυρά στο κείμενο του τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών στο εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από την Ακρόπολη, ωστόσο μοναδικό σημείο της συνέντευξης που μεταφέρονται τα λόγια του υπουργού είναι όταν μιλάει για τον τρόπο διαδήλωσης των αγροτών, αλλά και για τους «συναδέλφους» του δικηγόρους. «Οι φωνές των αγροτών είναι πιο καυτές πιο ενστικτώδεις από αυτές των υπαλλήλων, όταν βγαίνουν στο δρόμο». Οι αγρότες, συνεχίζει ο υπουργός, δεν έχουν ζήσει ποτέ αυτό το αίσθημα σιγουριάς των υπαλλήλων. Οι αγρότες δεν γνωρίζουν πως θα είναι η επόμενη σοδειά. Όταν λοιπόν το κράτος ξεσπά πάνω τους σαν καταιγίδα, τότε Θεός να φυλάει τη χώρα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs