Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Βρήκαν ένα κορίτσι με Δέρμα Φιδιού που ζούσε σε μια καλύβα. ΔΕΙΤΕ πως Μεταμορφώθηκε με λίγη Βαζελίνη!


Σε πολλές χώρες χαμηλού εισοδήματος, υπάρχει ένα στίγμα που συνδέεται με τους ανθρώπους που ζουν με...
αναπηρίες. Μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες να πάρουν την ιατρική φροντίδα και την κοινωνική αποδοχή που πραγματικά χρειάζονται για να λειτουργήσουν στην κοινωνία.


Αυτή ήταν η περίπτωση για ένα μικρό κορίτσι από το Νεπάλ που ονομάζεται Nagina, που γεννήθηκε με μια σοβαρή πάθηση που έκανε το σύνολο του δέρματος της παχύ και φολιδωτό.


Οι γονείς της δεν έχουν τα μέσα, οικονομικά ή άλλα, για να ασχοληθούν με την σπαρακτική κατάσταση της κόρης τους.Όταν ιατρικό προσωπικό τελικά βρήκε και διέσωσε την Nagina, ζούσε σε μια καλύβα σε μια αγροτική περιοχή της χώρας. Είχε κατάθλιψη σε σημείο που ποτέ δεν χαμογελούσε ή μιλούσε. 


Αλλά αυτές τις μέρες, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για την Nagina, 13 πλέον ετών όλα λόγω στη… βαζελίνη.




Γνωρίστε παρακάτω αυτό το απίστευτο μικρό κορίτσι…Η Nagina γεννήθηκε με μια σοβαρή πάθηση που έκανε το δέρμα της παχύ και φολιδωτό. Οι γονείς της δεν είχε καμία ιδέα για το πώς να διαχειριστούν την κατάστασή της, έτσι η Nagina πέρασε τα πρώτα της χρόνια σε αγωνία.Όταν η Nagina έφτασε στο Νοσοκομείο και Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δεν μπορούσε να περπατήσει ή να μετακινηθεί. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν την Nagina με ιχθύαση, μια διαταραχή του δέρματος που προκαλεί ξηρό, ραγισμένο και φολιδωτό δέρμα. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ιχθύαση, και η έλλειψη θεραπείας προκάλεσε σε αυτό το φτωχό κορίτσι να μείνει καθηλωμένο. Η Direct Relief, μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση, άκουσε την ιστορία της Nagina και αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους στη βαζελίνη για βοήθεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Vaseline Jelly λειτουργεί με τη δημιουργία ενός φράγματος στεγανοποίησης μεταξύ των κυττάρων σε ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα, που θωρακίζει την υγρασία και επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος σας, βοηθώντας να επουλωθεί από μέσα.Με ένα ολοκαίνουργια παραλαβή βαζελίνης στη διάθεσή τους, οι νοσοκόμες άρχισαν την θεραπεία της Nagina τυλίγοντας το σώμα της με γάζες εμποτισμένες με βαζελίνη. Κάθε μέρα, οι νοσοκόμες έκαναν μπάνιο την Nagina και άλλαζαν τους επιδέσμους της.Μέρα με τη μέρα, το δέρμα της Nagina βελτιώθηκε.


«Η διαφορά, που κάτι τόσο απλό όπως η βαζελίνη, έχει κάνει στη ζωή της είναι απίστευτο», λέει ο Δρ Bibek Banskota, ο ιατρικός διευθυντής ο οποίος επέβλεπε τη θεραπεία της.Για πρώτη φορά, η Nagina χαμογελάει.


Συμμετείχε, επίσης, σε φυσιοθεραπεία για να την βοηθήσει να κινητοποιηθεί με μια νέα αναπηρική καρέκλα, και συναντήθηκε με άλλα παιδιά με ειδικές ανάγκες.Σήμερα, η Nagina είναι 13 ετών. Έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και τώρα φοιτά σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το οποίο χρηματοδοτείται από το Νοσοκομείο και Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Η Nagina δεν έχει μόνο μεταμορφωθεί απ” έξω, αλλά και εσωτερικά, πάρα πολύ. Οι συμμαθητές και οι δάσκαλοι της την περιγράφουν ως πολύ έξυπνη και χαμογελαστή.

Της έχει επίσης δοθεί προμήθεια βαζελίνης για όλη τη ζωή της.


Πηγή / Copyright: littlethings.com Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: taz.gr
Πηγή:taz.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs