Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σάλος με το «μάθημα της αγάπης» στην Τουρκία - Ρωτάνε τα παιδάκια πόσο αγαπάνε τον Ερντογάν


Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από την αποκάλυψη πως δημοτικό σχολείο στην περιφέρεια του...
Ισκεντερούν, διδάσκει έναν διαφορετικό μάθημα θρησκευτικών. Όπως αναφέρουν γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, κατά τη διάρκεια του ανάλογου μαθήματος των θρησκευτικών, οι δάσκαλοι έχουν αρχίσει να παίζουν ένα νέο «παιχνίδι» με τα παιδιά.

Το παιχνίδι ονομάζεται «ακολουθώντας την αγάπη» και διεξάγεται με τη μορφή ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις είναι πολύ απλές: «Ποιος αγαπάει τον Φετουλαχ Γκιουλέν [τον οποίο η κυβερνηση κατηγορεί για το πραξικόπημα]; Ποιος αγαπάει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν;» και οι ερωτήσεις αυτές συνεχίζονται για τα πολιτικά κόμματα της χώρας: «Ποιος αγαπάει το ΑΚΡ; Ποιος αγαπάει το CHP; Ποιος το HDP;»

Ενώ σύμφωνα με δάσκαλο του δημοτικού σχολείου τα παιδιά ενημερώνονται για το πραξικόπημα και για τον «ρόλο» του Ερντογάν στην προάσπιση της Δημοκρατίας.





«Ποιος γνωρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν; Στις 15 Ιουλίου κακοί στρατιώτες προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην χώρα αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] τους εμπόδισε» αναφέρουν στα παιδιά, με τον διευθυντή του σχολείου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, να θέλει να ενημερώσει τα παιδιά του σχολείου για το πραξικόπημα και τον ρόλο του Προέδρου ώστε να τα εμψυχώσει.




Το σχολικό έτος στην Τουρκία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην χώρα στις 15 Ιουλίου αρκετά είναι τα σχολεία που έχουν προβεί σε διάφορες δράσεις κατά του πραξικοπήματος, με το σχολείο που ανέβασε θεατρική παράσταση με θέμα το πραξικόπημα μέχρι στιγμής να ξεχωρίζει .

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs