Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Κομισιόν «πετάει» την αναζήτηση της Google από το Android


Σε κλιμάκωση της «κόντρας» της με την Google φαίνεται ότι προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με έγγραφο...
της Κομισιόν, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι μηχανισμοί ελέγχου του ανταγωνισμού στην Ε.Ε. ετοιμάζονται να επιβάλλουν τεράστιο πρόστιμο στην Google, η οποία δίνει κίνητρα στις εταιρείες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android στις φορητές συσκευές που κατασκευάζουν ώστε να χρησιμοποιούν ως αποκλειστική εφαρμογή αναζήτησης το Google Search.

Παράλληλα, η Επιτροπή επιδιώκει να απαγορεύσει στην Google να εγκαθιστά στις Android συσκευές το «μπουκέτο» εφαρμογών της, κατηγορώντας τον αμερικανικό γίγαντα της πληροφορικής ότι στην ουσία «σκοτώνει» τον ανταγωνισμό, τιμωρώντας όποιες εταιρείες δεν αποδέχονται τους όρους της.




Να σημειωθεί ότι το Android το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών στον κόσμο ανήκει στην Google η οποία και το δίνει δωρεάν στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Ωστόσο, για να μπορούν τα smartphones, τα tablets και τα wearables που «τρέχουν» με Android να έχουν πρόσβαση στο Play Store, στον ιστοχώρο απ’ όπου κατεβαίνουν οι εφαρμογές, πρέπει να δεχθούν και όλο το «πακέτο» εφαρμογών της Google.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs