Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Καναδοί ερευνητές: Τo σeξ βελτιώνει τη μνήμη των γυναικών


Λειτουργεί όπως ακριβώς και η έντονη άσκηση...
Καναδοί επιστήμονες διερεύνησαν κατά πόσο το σeξ μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των γυναικών να θυμούνται λέξεις και πρόσωπα. Συγκεκριμένα ερευνητές από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην συχνότητα της κολπικής συνουσίας και στην ανάπτυξη του ιπποκάμπου, της εγκεφαλικής δομής που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη και την πλοήγηση στο χώρο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από μια μικρή ομάδα 78 straight γυναικών κάτω των 30 ετών να συμμετέχουν σε δύο τεστ μνήμης: το ένα από αυτά αφορούσε την ικανότητα να θυμούνται πρόσωπα και το άλλο αφηρημένες έννοιες. Από τις ίδιες γυναίκες ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στην σeξουαλική τους δραστηριότητα αλλά και τη χρήση αντισύλληψης.




Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που κάνουν σeξ συχνότερα έχουν αρκετά καλύτερη μνήμη όταν χρειάζεται να διατηρήσουν στο μυαλό τους αφηρημένες έννοιες. Αναφορικά όμως με την ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα, η ερωτική δραστηριότητα δεν φάνηκε να τις επηρεάζει ούτε θετικά αλλά ούτε και αρνητικά.

Η νέα αυτή έρευνα συμπληρώνει - και επιβεβαιώνει - τα παλαιότερα ευρήματα επιστημόνων που είχαν επισημάνει την αξία της γυμναστικής στην ανάπτυξη της μνήμης.

Για όσους ενδιαφέρονται για τη λεπτομερή επιστημονική δημοσίευση των Καναδών επιστημόνων, θα τη βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs