Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Το κυβερνητικό...σχέδιο για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό


Μηδέν στην επιχείρηση εξολόθρευσης τούχτρας στον Κορινθιακό κόλπο παίρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος....
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος 




Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο τελευταίος διατηρεί εξοχική κατοικία στην περιοχή και μεταφέροντας προφανώς και την αγωνία των κατοίκων θέλησε να μάθει πως αντιμετωπίζει το υπουργείο την επιδρομή από τσούχτρες στο Κορινθιακό κόλπο.

Ωστόσο δεν πρέπει να έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού καθώς όπως προκύπτει ο κ. Φάμελλος ήταν λαλίστατος για τις πιθανές αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο, πλην όμως «αδρανής» σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του.


Τι είπε στην πραγματικότητα ο κ. Φάμελλος;

Ότι οι λουόμενοι, πρέπει τουλάχιστον για φέτος να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στον Αίολο μήπως και πάρει μακρυά από τις ακτές τις «θανατηφόρες» τσούχτρες, γιατί αν περιμένουν από την πολιτεία..

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το ζήτημα είναι γνωστό από τον περασμένο Μάιο και εξήγησε ότι το υπουργείο έχει ετοιμάσει εκτός των άλλων μια «άμεση νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε αυτή την εβδομάδα- είπε ο αναπληρωτής υπουργός- να καταθέσουμε τροπολογία ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων για να μπορέσουν οι τουριστικές εγκαταστάσεις στις ακτές που είναι πολυσύχναστες να τοποθετήσουν και δίχτυα».

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές του καλοκαιριού. Οι εργασίες θα επαναληφθούν στα τέλη του Αυγούστου.
Και ως γνωστόν από Αύγουστο...χειμώνα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs