Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Βρέθηκε λίστα με 173 επίδοξους καμικάζι του ISIS -Πρώτος στόχος των τρομοκρατών η Ευρώπη


Εκδίκηση με τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη για την διαγραφόμενη ολοκληρωτική ήττα του ετοιμάζεται να πάρει το λεγόμενο...
«Ισλαμικό Κράτος», κι έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά του, όπως προκύπτει από έναν κατάλογο με 173 επίδοξους καμικάζι που βρέθηκε στο Ιράκ.




Η λίστα περιλαμβάνει πέρα από τα ονόματα των τρομοκρατών και φωτογραφίες τους καθώς και πληροφορίες για τις χώρες προέλευσής τους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt οι περισσότεροι από τους καμικάζι -132 τον αριθμό- είναι ιρακινής καταγωγής, αλλά αρκετοί προέρχονται από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Ιορδανία, το Τατζικιστάν και τη Σαουδική Αραβία. Υπάρχουν όμως και έξι Ευρωπαίοι, που έχουν δηλώσει έτοιμοι να παρασύρουν μαζί τους στο θάνατο όσες περισσότερες ζωές μπορούν: από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.


Η λίστα με τους επίδοξους καμικάζι εντοπίστηκε σε κρησφύγετο του ISIS στη Μοσούλη

Τον κατάλογο εντόπισαν άνδρες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων σε κρησφύγετο των τρομοκρατών στις μάχες της Μοσούλης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αξιολόγησαν τα έγγραφα και τα παρέδωσαν στην Interpol, η οποία με τη σειρά της τα μοίρασε στις αστυνομικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Ο Γερμανός που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι ο 27χρονος τζιχαντιστής Σάμι Τζ,, πρώην ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Fillatu Ibrahim, ο οποίος είναι πλέον γνωστός στους συμπολεμιστές του ως Αμπού Ασίντ αλ Αλμάνι. Έφυγε από τη Γερμανία το 2012, ταξίδεψε στην Αίγυπτο, μετά στη Λιβύη και αργότερα πέρασε μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του από την Τουρκία στη Συρία για να ενταχθεί στο «Ισλαμικό Κράτος». Οι γερμανικές διωκτικές αρχές τον αναζητούν εδώ και καιρό, αλλά είναι άγνωστο αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

O Γερμανός τζιχαντιστής Σάμι Τζ. σε προπαγανδιστικό βίντεο του «Ισλαμικού Κράτους»

Στα μέσα του περασμένου μήνα η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε μέσω των προπαγανδιστικών της δικτύων από τη Ράκα το θάνατό του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πώς πέθανε ο Γερμανός τζιχαντιστής. Οι υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται μήπως το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε τον θάνατο του Σάμι Τζ. για να τον διευκολύνει να επιστρέψει απαρατήρητος στην Ευρώπη και να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση.

Κάθε φωτογραφία στη λίστα συνοδεύεται από ένα όνομα, την ημερομηνία γέννησης, πληροφορίες για την χώρα προέλευσης καθώς και το όνομα που χρησιμοποιεί στο «Ισλαμικό Κράτος». Ορισμένοι χαμογελούν, άλλοι δείχνουν σοβαροί, ενίοτε δε και ανέκφραστοι, σαν να πόζαραν για φωτογραφία διαβατηρίου.

Σε κάθε καταχώρηση περιλαμβάνεται και η αποστολή που έχουν αναλάβει οι τζιχαντιστές. Κάτω από το όνομα του Γερμανού αναφέρεται: «καμικάζι».

Από στρατιωτικής άποψης το «Ισλαμικό Κράτος» απειλείται με ολοκληρωτική ήττα, αλλά παραμένει ικανό να εξαπολύσει χτυπήματα στην Ευρώπη, που θα χαιρέτιζαν ως «νίκες» οι τζιχαντιστές, επισημαίνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Και εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επιστρέψουν στη Γηραιά Ήπειρο οι περισσότεροι από τους 6.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστες καθώς ορισμένοι συνελήφθησαν από τις κουρδικές και τις ιρακινές δυνάμεις, ενώ άλλοι κρατούνται στην Τουρκία. Ουδείς γνωρίζει, ωστόσο, με ακρίβεια πόσοι φανατικοί ισλαμιστές παραμένουν σε περιοχές που εξακολουθεί να έχει υπό τον έλεγχό του το «χαλιφάτο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs