Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ιταλία: 28χρονος ακροδεξιός πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 μετανάστες - Ρατσιστικά τα κίνητρά του καθώς στόχος του ήταν μόνο έγχρωμοι


Τρόμο πυροδότησε στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας η επίθεση ενός ενόπλου άνδρα σε αφρικανούς μετανάστες. ...
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, 




με ορισμένα τοπικά μέσα να ανεβάζουν τον αριθμό στους έξι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλα τα θύματα είναι αλλοδαπής καταγωγής και αποδίδει την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι. Πρόκειται για τον 28χρονο Λούκα Τράνα, που είχε δεμένη πάνω του την ιταλική σημαία και λίγο πριν τον συλλάβουν χαιρέτισε φασιστικά. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα ημιαυτόματο περίστροφο και μια στολή παραλλαγής. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 28χρονος ήταν υποψήφιος κατά το παρελθόν με τη Λέγκα του Βορρά.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 10 (τοπική ώρα), όταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί μέσα από ένα μαύρο αυτοκίνητο Alfa Romeo 147. Η σύλληψη έγινε δύο ώρες αργότερα, κοντά στο μνημείο πολέμου της πόλης. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να φορά την ιταλική σημαία γύρω από το λαιμό του. 

Κάποιοι συνδέουν το περιστατικό με την άγρια δολοφονία 18χρονης. Ειδικότερα, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στη Via Spalato και τη Via dei Velini, δύο περιοχές - κλειδιά στη διερεύνηση της άγριας δολοφονίας της 18χρονης Παμέλα Μαστροπιέτρο, το σώμα της οποίας εντοπίστηκε τεμαχισμένο σε δύο βαλίτσες.

Οι έρευνες της αστυνομίας, μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 29χρονου Νιγηριανού, του Ίνοσεντ Οσεγκάλε, που γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs