Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Σούρλας: Ο δήμος Αθηναίων θα στήσει άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στους στύλους του Ολυμπίου Διός τον Ιούλιο [εικόνες]


Ανδριάντα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου θα στήσει ο δήμος Αθηναίων μέχρι το τέλος Ιουλίου στους στύλους του Ολυμπίου Διός. ...
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Γιώργο Σούρλα.




«Μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί κάθε εργασία και θα έχει τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μ. Αλεξάνδρου, στην συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας». Αυτή την απάντηση έδωσε,ο Δήμος Αθηναίων σε επιστολή που είχα απευθύνει σχετικά με την εκκρεμότητα αυτή» αναφέρει ο πρώην υπουργός σε ανακοίνωσή του.


Η οδύσσεια του αγάλματος

Το άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί προ 45 ετών από τον διακεκριμένο γλύπτη, ακαδημαϊκό και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Παππά. Ωστόσο παρέμενε σε... αζήτητα λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και άλλων συγκυριών.


Το 1993, ο ύψους τριών μέτρων χάλκινος ανδριάντας του έφιππου στον Βουκεφάλα Μεγ. Αλέξανδρου, αγοράστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, επί Ντόρας Μπακογιάννη, και στη συνέχεια δωρίθηκε στον δήμο Αθηναίων προκειμένου να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ωστόσο παρέμεινε στην αποθήκη του δημιουργού του, ο οποίος απεβίωσε το 2005. Επί δημαρχίας Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη επιχειρήθηκε να στηθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά τελικώς δεν υπήρξε συνέχεια.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs