Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ψητές μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο


Μια υπέροχη συνταγή, για ένα λαχταριστό πιάτο με ψητές μελιτζάνες, κολοκυθάκια...
, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, καλυμμένο με τυριά ψημένο στο φούρνο. 



Ένα πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!!!


Υλικά συνταγής

1 δόση σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (βλέπε συνταγή εδώ) ή 2½ φλ. έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά εμπορίου 

3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα 4 

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος

1 ½ κιλό μελιτζάνες Αργίτικες ή φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

αλάτι πιπέρι

250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες 

2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα


Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάτε με τη παρασκευή της σάλτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όσο βράζετε τη σάλτσα ετοιμάζετε τα ψητά λαχανικά. 

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σας στους 190 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζετε τα 12 κομμάτια πιπεριάς με τη φλούδα προς τα επάνω, τα λαδώνετε με ένα πινέλο και τα ψήνετε για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να μαυρίσει και κάνει φουσκάλες η φλούδα τους. 

Τις αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις μισο-κρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα τους και αλατίζετε ελαφρώς. [*] Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, τις αλείφετε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας ή τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο ή τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Χαμηλώνετε τη θρμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. 

Λαδώνετε ένα πυρέξ με διάμετρο βάσης 22χ32 εκ. και βάθους 4 εκ. τουλάχιστον. Στρώνετε στη βάση του τις μισές μελιτζάνες, τις μισές πιπεριές και τα μισά κολοκυθάκια. Από πάνω απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις άλλες μισές μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας. 

Καλύπτετε με τις φέτες μοτσαρέλας όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω από το φαγητό. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε τη τριμμένη φρυγανιά με τη παρμεζάνα και πασπαλίζετε το μείγμα πάνω από τη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά σερβίρετε. 

[*] Για να ξεφλουδιστούν καλύτερα, μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, τοποθετείστε τες ζεστές σε σακούλα poly bag, τη κλείνετε καλά και μετά από 15 λ θα τις ξεφλουδίσετε πολύ εύκολα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs