Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τέλος το κάπνισμα στα μπαρ της Ολλανδίας


Τέλος στο κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες της Ολλανδίας βάζει με σημερινή του απόφαση...
, δικαστήριο της Χάγης.




Παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι σε ισχύ από το 2008, υπήρχε ένα «παραθυράκι» που επέτρεπε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή: Τα μπαρ που ήταν μικρότερα από 70 τ.μ. και στα οποία ο ιδιοκτήτης είναι και ο μοναδικός εργαζόμενος, είχαν το δικαίωμα να διατηρούν έναν κλειστό χώρο για τους καπνιστές. Οι χώροι αυτοί, συνήθως δεν είναι τόσο ελκυστικοί όσο το υπόλοιπο κατάστημα, μοιάζουν με μεγάλα κλειστά ενυδρεία, όπου οι πελάτες μπορούν μεν να καπνίζουν, όχι όμως να πίνουν ή να τρώνε.

Η αντικαπνιστική ένωση Clean Air Nederland είχε ασκήσει έφεση σε απόφαση του 2016 για την εφαρμογή της εξαίρεσης του νόμου και σήμερα δικαιώνεται από την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου.

«Οι αντικαπνιστικοί νόμοι καλύπτουν και τους χώρους που προορίζονται για τους καπνιστές» έκρινε το δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι έγκυρη» η εξαίρεση που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του δικαστηρίου δεδομένου ότι ενδέχεται να ασκηθεί εκ νέου έφεση στην απόφαση, όπως ανέφεραν πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs