Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τραμπ κατηγορεί το FBI ότι πολιτικοποιεί τις έρευνες για τη Ρωσία


FBI και υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ...
ότι «πολιτικοποίησαν» έρευνες υπέρ των Δημοκρατικών αντιπάλων τους.




«Οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ερευνητές του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης πολιτικοποίησαν την ιερή διαδικασία της έρευνας υπέρ των Δημοκρατικών και εναντίον των Ρεπουμπλικανών», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ χωρίς να κατονομάζει τα πρόσωπα αυτά. «Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγο καιρό», πρόσθεσε, χαιρετίζοντας, εξάλλου, αντίθετα με την ηγεσία τους, την εργασία των πρακτόρων που είναι «φανταστικοί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τραμπ διόρισε τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς όπως και τον νυν διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε από τον Τραμπ.

Αυτή η μετωπική αμφισβήτηση του FBI, κάτι πολύ σπάνιο από έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνεται ενώ ο Τραμπ ετοιμάζεται να δώσει άδεια για τη δημοσιοποίηση ενός εμπιστευτικού υπομνήματος που συνέταξε ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής, καθόλου κολακευτικό για το FBI.

Το FBI ξεκαθάρισε ότι αντιτίθεται στη δημοσιοποίηση του υπομνήματος. Το υπόμνημα γράφτηκε από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών Ντέβιν Νούνες, παρά την αντίθετη γνώμη των Δημοκρατικών μελών της Επιτροπής, με βάση μυστικές πληροφορίες.

Το αντικείμενο: η παρακολούθηση από το FBI των τηλεφωνικών επικοινωνιών ενός μέλους του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ το 2016, στο πλαίσιο των ερευνών για τις ρωσικές ενέργειες.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για μια πολιτικοποίηση των υπηρεσιών πληροφοριών από την κυβέρνηση, καθώς και για τις συνέπειες που θα είχε η δημοσίευση αυτού του υπομνήματος στη νομιμότητα των ερευνών του ειδικού εισαγγελέα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις τελευταίες εκλογές, Ρόμπερτ Μάλερ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs