Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αναβάθμιση της Ελλάδος από την Fitch στις 16 Φεβρουαρίου


Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα ...
αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.




Ο οίκος αξιολόγησης είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από «CCC» σε «B-» στις 18 Αυγούστου του 2017 με θετικό outlook.

Σε εκείνη την αξιολόγηση ανέφερε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους θα βελτιωθεί σταθερά, στη βάση της συνεχούς συμμόρφωσης της Αθήνας με το πρόγραμμα του ESM, του μειωμένου πολιτικού κινδύνου, της αύξησης του ΑΕΠ και των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που θα θεσπιστούν μέχρι το 2020.

Κατά την Fitch, δεν προβλέπονται επί του παρόντος εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο προειδοποιούσε πως θα δεν πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους ή κάποιο «ρήγμα» στις σχέσεις Αθήνας – πιστωτών, που θα μείωνε την προοπτική λήψης μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Το επόμενο ραντεβού της Ελλάδος με τους οίκους αξιολόγησης αναμένεται στις 30 Μαρτίου, όταν θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Moody’s, στην κλίμακα πιστοληπτικής αξιολόγησης της οποίας η Ελλάδα βαθμολογείται με «Caa2», παραμένοντας στη ζώνη επικινδυνότητας υψηλού επιπέδου.

Η καλύτερη βαθμολογία «Β» από τη Standard & Poor’s απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από τις παρυφές της επενδυτικής κατηγορίας ενώ με βάση τη Moody’s η απόσταση φτάνει τις έξι βαθμίδες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs