Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Σεφ αποκαλύπτουν τα 7 μυστικά για τέλειο πουρέ


Ένα μπολ με κρεμώδη πουρέ πατάτας μπορεί να είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε γευστικό γεύμα σας. ...



Οι ειδικοί στο μαγείρεμα αποκαλύπτουν πώς να φτιάξετε τον τέλειο πουρέ πατάτας και τα λάθη που μπορούν εύκολα να καταστρέψουν το αγαπημένο αυτό κλασικό πιάτο.


Ας δούμε τι προτείνουν οι ειδικοί του Good Housekeeping.


1. Επιλέξτε τις σωστές πατάτες

Αν θέλετε να είναι ένας αφράτος πουρές, τότε χρησιμοποιήστε πατάτες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Αν δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, τότε χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να μετατραπούν σε έναν κρεμώδη πουρέ.


1. Μην τις ετοιμάσετε προκαταβολικά

Ο πουρές πατάτας είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που δεν είναι τόσο νόστιμα εάν δεν φαγωθούν αμέσως.

Αν βάλετε τον πουρέ στο ψυγείο αποβραδίς για να το φάτε την επόμενη μέρα, θα έχει τη γεύση του «χαρτονιού» σύμφωνα με το « Good Housekeeping».

Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρόνο και να το κάνετε προκαταβολικά, συστήνετε να τις προθερμάνετε αργά σε ένα μπολ καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη βάζοντας από πάνω μία κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 2 ώρες.


3. Ξεκινήστε με κρύο νερό

Σκεπάστε τις πατάτες με κρύο νερό σε μία κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας αντί να ρίξετε βραστό νερό σε αυτές.

Οι ειδικοί λένε πως όταν προσθέτετε πατάτες σε ζεστό νερό και τις βράσετε, δε θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα.


4. Αλατίστε το νερό

Οι πατάτες απορροφούν νερό και αλάτι όταν μαγειρεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι αν προσθέσετε αλάτι στο νερό, θα καρυκευτούν καλά κατά τη διάρκεια του βρασμού.



5. Στραγγίστε τες καλά

Εάν δεν στραγγίξετε καλά τις πατάτες σας, μπορεί ο πουρές σας να γίνει υδαρής.



6. Μην προσθέτετε βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο

Αφήστε το βούτυρό σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού το βάλετε να λιώσει πάνω από τις φρεσκοβρασμένες πατάτες σας

Θα πρέπει επίσης να αφήσετε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τα προσθέσετε, αν θέλετε να προσδώσετε μια πιο πλούσια γεύση στον πουρέ σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πατάτες θα απορροφήσουν τις γεύσεις πολύ πιο εύκολα αν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και δε θα κρυώσει γρήγορα το πιάτο σας, εξασφαλίζοντας πως θα παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.


7. Μην «δουλέψετε» τον πουρέ υπερβολικά

Όταν μαγειρεύετε πατάτες, οι κόκκοι του αμύλου διογκώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευαίσθητοι.

Αν ασχοληθείτε πολύ ώρα με την πολτοποίηση της πατάτας ή το κάνετε πολύ δυνατά, μπορεί να απελευθερωθεί το άμυλο και γι’ αυτό μερικές φορές μπορεί να καταλήξει να γίνει πολύ κολλώδες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs