Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παιχνίδια φαντασίας, η, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε - Γράφει ο Αριστομένης Γιαννακόπουλος*


Η ελληνική (νότια) Μακεδονία αποκόπτεται από την Ελλάδα και ενώνεται με τη Βόρεια Μακεδονία, σχηματίζοντας το κράτος Μακεδονία. Τι ακολουθεί...
:





Στη Μακεδονία:

1)- Πραγματώνεται το όραμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για ανεξάρτητη πολυπολιτισμική Μακεδονία. Ικανοποιούνται οι κομμουνιστές/σοσιαλιστές των Βαλκανίων.

2)- Πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη, που γίνεται επιτέλους πρωτεύουσα κράτους. Στην απίθανη περίπτωση που η πολιτική πρωτεύουσα θα είναι τα Σκόπια, πάλι η Θεσσαλονίκη ως λιμάνι, θα είναι και εμπορική και τουριστική πρωτεύουσα. 

3)- Οι Έλληνες Μακεδόνες είναι περισσότεροι από τους Σλαβομακεδόνες και από τους Αλβανομακεδόνες. Πιθανότατα θα είναι και οι πρωτευουσιάνοι, οπότε ενώ οι Σλαβομακεδόνες θα νομίζουν ότι κατακτούν τη Μακεδονία του Αιγαίου, στην ουσία η Μακεδονία του Αιγαίου τους κατακτά.

4)- Αποκαλύπτονται οι ελληνικής καταγωγής πολίτες των Σκοπίων, που σύμφωνα με τον Γκλιγκόρωφ μονάχα, είναι 100.000 και μέχρι σήμερα δεν τολμούν να εκφραστούν. Και αν έχουν σλαβοποιηθεί και ξεχάσει λίγο-πολύ τα ελληνικά τους, ερχόμενοι σε επαφή με τους νέους συμπολίτες τους Έλληνες Μακεδόνες, θα τα επαναφέρουν στο λόγο τους και θα τονωθεί η ελληνική τους συνείδηση.

5)- Ενώ με τη σημερινή συμφωνία οι Σλαβομακεδόνες χάνουν τα δικαιώματα ιστορικών αναφορών στην αρχαία Μακεδονία, μαζί με τους Έλληνες στη μεγάλη Μακεδονία, τα ανακτούν. Επειδή όμως συμφωνείται ότι η αρχαία μακεδονική κληρονομιά είναι ελληνική, για να αποτελούν μέρος αυτής, και ως συμπολίτες πλέον με περισσότερους Έλληνες, οι Σλαβομακεδόνες θα εμπνέονται -ή έστω θα αναγκάζονται- να μαθαίνουν ελληνικά, για να δικαιολογούν την κληρονομιά αυτή. Άλλωστε τα ελληνικά θα τους βοηθούν να βρίσκουν εργασίες στη Θεσσαλονίκη και στην ελληνόφωνη Μακεδονία γενικά. Εξάλλου οι Αλβανοί έχουν παράδοση να μαθαίνουν εύκολα τα ελληνικά, και αυτούς θα τους συμφέρει επίσης να τα μάθουν. Τελικά η ελληνική γλώσσα θα είναι η κύρια. 

7)- Οι Έλληνες Μακεδόνες απαλλάσσονται από την κατάρα του χρέους του ελλαδικού κράτους.

8)- Η Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια θα συνδεθούν ευκολώτερα, όχι μόνον οδικώς αλλά και σιδηροδρομικώς. Έτσι τα εμπορεύματα από τα καράβια θα μπαίνουν απευθείας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα τραίνα και θα μεταφέρονται προς τα Σκόπια και περαιτέρω προς την κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα το στηρίξουν και χώρες πλούσιες της ΕΕ όπως η Γερμανία, η Ολλανδία κλπ.

9)- Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει πολύ πιο εύκολα Πρωτάθλημα.

10)- Ο κ. Μπουτάρης μπορεί και να γίνει Πρωθυπουργός της Μακεδονίας.

11)- Η Αρχιεπισκοπή της Μακεδονίας, περιλαμβανομένων των Ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων Μακεδόνων, με Αρχιεπίσκοπο ενδεχομένως τον Άνθιμο, θα υπάγεται πια πνευματικώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ως αυτοκέφαλη, ομοίως με την Ελλαδική Εκκλησία. 


Το εναπομένον ελλαδικό κράτος (Ελλάδα μικρότερου μεγέθους):

1)- Δε θα έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά θα έχει πάλι το λιμάνι του Πειραιά, οπότε θα παραμένει ισχυρή ναυτική χώρα, όπως ήταν άλλωστε και η παλαιά Ελλάδα.

2)- Λόγω των εξυπηρετήσεων που θα έχει η Γερμανία με τη νέα κατάσταση στη Μακεδονία, μπορεί να χαριστεί μεγάλο μέρος του χρέους και στην Ελλάδα, αφού θα έχει άλλωστε και μικρότερη φορολογική βάση.

3)- Θα αναπτυχθεί οικονομικά από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη και στο Ιόνιο, από τους αγωγούς που θα περνούν από Ισραήλ-Κύπρο-Κρήτη-Πελοπόννησο προς Ιταλία.

4)- Γενικά η Ελλάδα θα εξυπηρετεί πιο πολύ τα συμφέροντα των μεγάλων ναυτικών δυνάμεων, όπως ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΒ.


Για τον ελληνισμό γενικά:

1)- Βάσει των παραπάνω, θα υπάρχουν τρία ελληνικά κράτη, Ελλάδα, Μακεδονία και Κύπρος, και τα τρία θα είναι στην ΕΕ, ενώ τα δύο πρώτα εξ αυτών στο ΝΑΤΟ. Έτσι ο ελληνισμός γενικά θα έχει τρεις ψήφους στην ΕΕ και δύο στο ΝΑΤΟ.

2)- Αφού η Μακεδονία θα εξυπηρετεί κυρίως τη Γερμανία κλπ (ακόμη και τη Ρωσία εάν χρειαστεί), ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος θα εξυπηρετούν τις ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΒ, Ισραήλ, ο ελληνισμός θα έχει τα πλοκάμια του απλωμένα παντού και θα έχει από παντού προστασία. 

3)- Το ενιαίο αμυντικό δόγμα θα μπορεί να είναι πλέον Μακεδονία-Ελλάδα-Κύπρος.

4)- Αφού θα αναπτυχθεί ο ελληνισμός περισσότερο και απαλλαγμένος και από χρέη, σε άλλο χρόνο και με άλλες γεωπολιτικές συνθήκες, θα μπορεί ίσως να σχεδιάζει νέα μεγάλη επανένωση σε μία Μεγάλη Ελλάδα που θα περιέχει ακόμη και τα Σκόπια, με τον πληθυσμό τους ελληνοποιημένο σε μεγάλο βαθμό. Πού ξέρεις; 


Υστερόγραφο για τη Θράκη:

Με την αποκοπή της Μακεδονίας από την Ελλάδα, θα αποκοπεί μάλλον και η Θράκη. Ίσως να μη ενταχθεί απαραίτητα στην Τουρκία. Μπορεί να ακολουθήσει τη Μακεδονία. Αν κηρύξει κάποτε ανεξάρτητο κράτος και εισέλθει στην ΕΕ, ίσως να προσελκύσει και την Ανατολική Θράκη να αποκοπεί από την Τουρκία και να ενωθούν σε μεγάλη Θράκη. Οι δυτικόφιλοι Τούρκοι Ανατολικοθρακιώτες θα θέλουν να γίνουν πολίτες ΕΕ και η Δύση θα θέλει να τιμωρήσει την Τουρκία, ακρωτηριάζοντάς την. Έτσι η ΕΕ θα έχει την Κων/πολη. Αλλά λόγω ΕΕ, οι απανταχού Έλληνες και πολίτες ΕΕ, θα μπορούν να έχουν ελεύθερα δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη, οπότε έμμεσα …παίρνουμε και την Πόλη! Άλλο εθνικό ιδεώδες που μπορεί να επιτευχθεί. 

Είδες άμα έχεις εμπνευστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μπουτάρη, τι ιδέες κατεβάζεις;

(Το παραπάνω άρθρο εκφράζει μια χιουμοριστική προσέγγιση)

**- Ο Αριστομένης Γιαννακόπουλος είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διάφορους τίτλους γλωσσομάθειας σε τέσσερεις ξένες γλώσσες. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs