Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μέριλαντ: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού - Σοκάρει η μαρτυρία δημοσιογράφου που έζησε τον τρόμο στην Αννάπολις


Ακόμη ένα μακελειό που σοκάρει τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Πέντε νεκροί και δυο ελαφρά τραυματίες είναι ...
ο απολογισμός του φονικού αμόκ ενός 38χρονου άνδρα. 




Αναγνωρίστηκε ως ο 38χρονος Τζάρεντ Ράμος. Εισέβαλε το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Πέμπτης (28.06.2018) στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στο Μέριλαντ και εκτέλεσε πέντε δημοσιογράφους.

Η Αννάπολις, πρωτεύουσα του Μέριλαντ, βυθίστηκε στο πένθος. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τη νέα τραγωδία. Η μικρή, ήσυχη πόλη, περίπου μια ώρα έξω από την Ουάσιγνκτον βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο εξαιτίας του αιματηρού περιστατικού.

Ο δράστης του μακελειού στο Μέριλαντ Τζάροντ Ράμος – Φωτογραφία Reuters

Ο Ράμος είχε προηγούμενα με την εφημερίδα και εκεί φαίνεται πως κρύβεται το κίνητρο πίσω από την επίθεσή του. Το 2012 είχε κάνει μήνυση στον τότε διευθυντή της Capital Gazette και έναν δημοσιογράφο. Αιτία η αποκάλυψη της εφημερίδας, ένα χρόνο νωρίτερα, πως είχε εντοπίσει μέσω Facebook μια γυναίκα και στη συνέχεια την παρενοχλούσε μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, της έστελνε e-mails με υβριστικό περιεχόμενο και την καλούσε να αυτοκτονήσει.

Ο 38χρονος είναι κάτοικος Μέριλαντ. Η επίθεση στην Capital Gazette χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή «στοχευμένη». Άλλωστε, σύμφωνα με τον Μπιλ Κραμπφ, αξιωματικό της αστυνομίας της πόλης, η εφημερίδα είχε δεχτεί απειλές από τον Ράμος μέσω των social media.



Η σοκαριστική μαρτυρία για το μακελειό

Αν και η επίθεση έγινε στα γραφεία της, μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας είχαν το κουράγιο να καλύψουν το γεγονός της επίθεσης εναντίον τους. Ένας από αυτούς ο Φιλ Ντέιβις, δικαστικός και αστυνομικός ρεπόρτερ της εφημερίδας.

Περιέγραψε με σοκαριστικό τρόπο τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε όταν ο δράστης άρχισε να «πυροβολεί πολλούς ανθρώπους μέσα στα γραφείο μας, ορισμένοι από τους οποίους είναι νεκροί».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να τραυματίζονται από σφαίρες ενώ κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον οπλοφόρο να ξαναγεμίζει», έγραψε στο twitter.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs