Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η γερμανική λέξη που αποτελεί το κλειδί της ευτυχίας και της ευημερίας για το 2018


Η γλώσσα περιλαμβάνει πολλά σημαντικά στοιχεία που μας επηρεάζουν σε όλη τη ζωή μας. ...

Έχει δική της οντότητα, στην ουσία.

Ειδικοί έχουν βρει ότι κάποιες συγκεκριμένες λέξεις μπορούν να μας κάνουν να ζούμε καλύτερα και να μας δώσουν μια θετική αύρα.

Αν και κατά παράδοση, αυτές οι λέξεις προέρχονται από τη Σκανδιναβία, φέτος πάμε λίγο πιο νότια.

Σύμφωνα με το Oxford Institute, την λέξη που κρύβει το μυστικό για μια χαρούμενη ζωή χρησιμοποιούν στην Αυστρία και είναι η «gemütlichkeit».

Η λέξη αυτή είναι γερμανικής προέλευσης, συνοψίζεται ως «ποιοτικός χρόνος» και χρησιμοποιείται για να εκφράσει την ιδέα ή την κατάσταση του να νιώθεις ζεστασιά, φιλικότητα, εγκαρδιότητα και χαρά.

Άλλες διαθέσεις που περικλείονται σε αυτή τη λέξη είναι η άνεση, η πνευματική ηρεμία, η αίσθηση του να ανήκεις και η ευημερία από την κοινωνική αποδοχή.


Η αντίστοιχη λέξη του 2016 ήταν το σκανδιναβικό «hygge». 

Η έμφαση στον ποιοτικό χρόνο είναι το μυστικό της ευτυχίας μέσα από ένα αίσθημα του να ανήκεις.

Η σύνδεση ανάμεσα στην υπερβολική χρήση των social media και τη μείωση της ευημερίας, μας δίνει περισσότερους λόγους να αφήσουμε κάτω τα κινητά μας και να κοινωνικοποιηθούμε με τους φίλους μας στην πραγματική ζωή κάνοντας λίγο παραδοσιακό αυστριακό gemütlichkeit. 

Η λέξη μπορεί να είναι ακόμη ένα αίσθημα ικανοποίησης με αυτά που έχεις, σε αντίθεση με το να νιώθεις ανασφάλεια για αυτά που δεν έχεις.

Μια λιγότερο συνηθισμένη έννοια είναι το να είσαι άνετος με την καλή και αξιοπρεπή ζωή της μεσαίας τάξης. Αναφέρεται στην άνεση μιας ατμόσφαιρας ή κατάστασης πάρα στην άνεση φυσικών πραγμάτων.

Το κλειδί της ευτυχίας κρύβεται στο να ζεις και να εκτιμάς εμπειρίες παρά αντικείμενα. Μπορείς να συνδυάσεις την τεχνολογία με την πραγματική ζωή, γνωρίζοντας ανθρώπους τους οποίους βλέπεις και μιλάς έξω και όχι πίσω από μια οθόνη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο