Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

5 λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους - Μερικοί δεν μπορούν να αποφευχθούν


Τα κουνούπια είναι ενοχλητικά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και πολύ συχνά μπορούν να σου καταστρέψουν ...
ακόμα και τις διακοπές. 
Πολλές φορές παρατηρούμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ξυπνήσει με δεκάδες τσιμπήματα, ενώ οι άλλοι γύρω του να έχουν μόνο 1-2. Τις τους ξεχωρίζει λοιπόν και τα κουνούπια τους δείχνουν σαφή προτίμηση;

Ο λόγος δεν είναι ένας. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να αποφευχθούν αλλά κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να αλλάξουν. Στην δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να πάρεις αυξημένες προφυλάξεις, ώστε να μην παραδοθείς εύκολα στις «ορέξεις» τους. Τα κουνούπια βέβαια, δεν μας τσιμπούν επειδή είναι πεινασμένα, αλλά γιατί το αίμα μας περιέχει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη και άλλα συστατικά που τα βοηθά να αναπαραχθούν. Οπότε μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε.


Οι 5 λοιπόν λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους είναι:

Το χρώμα του ρούχου που φοράς

Αν φοράς κόκκινα ή σκούρα χρώματα, τότε τα κουνούπια θα σε προτιμήσουν. Σύμφωνα με τον εντομολόγο Δρ. Jonathan Day, «τα κουνούπια προσπαθούν να μείνουν κοντά στο έδαφος. Εκεί εντοπίζουν τους ανθρώπους ή τα ζώα, συγκρίνοντας την σιλουέτα σου με τον ορίζοντα. Τα σκούρα χρώματα ξεχωρίζουν».


Τύπος αίματος

Αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Τα κουνούπια πιθανόν να γνωρίζουν τον τύπο αίματος σου, αφού το 85% των ανθρώπων εκκρίνουμε μια ουσία, που συγκεκριμένα είδη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να μάθουν τον τύπο αίματός μας. Αν έχει ομάδα αίματος 0, τότε έχεις 83% μεγαλύτερη πιθανότητα να σε τσιμπήσουν.


Αλκοόλ

Αν πίνεις αλκοόλ, αυξάνεται ο μεταβολισμός και η πίεση στο αίμα, πράγμα που κάνει το σώμα σου ελκυστικότερο στα κουνούπια.


Βάρος/Εγκυμοσύνη

Αν και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ εγκύων και υπέρβαρων, για τα κουνούπια δεν έχει καμία. Κι αυτό γιατί διαλέγουν άτομα που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Οι έγκυες γυναίκες εκπέμπουν 21% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τους υπόλοιπους.


Χημεία σώματος

Τέλος, άλλος ένας λόγος που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον αλλάξεις. Αν είσαι δραστήριος, εκκρίνεις περισσότερο γαλακτικό οξύ, πράγμα που σε κάνει πιο ελκυστικό στα κουνούπια. Το ίδιο συμβαίνει αν παίρνεις συγκεκριμένα φάρμακα, όπως στεροειδή, ή αν απλά έχεις υψηλή χοληστερίνη, έχεις ξανά μεγαλύτερες πιθανότητες να σε τσιμπήσουν

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο