Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΣΤΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ! 6 tips και περπατάτε… ελεύθερα


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Φορέστε τα καινούργια σας παπούτσια για ...
λίγη ώρα κάθε μέρα. Αν σας σφίγγουν πάρα πολύ, δοκιμάστε να τα φορέστε με νωπές κάλτσες από μέσα, 

όσο περίεργο και αν είναι, με τον τρόπο αυτό τα παπούτσια θα μαλακώσουν αρκετά και θα ανοίξουν κατά μισό νούμερο.

2. Ένας έξυπνος τρόπος για να μεγαλώσει το νούμερο στις γόβες ή peep toe είναι να χρησιμοποιήσετε πάγο. Πάρτε δυο σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς, γεμίστε τα με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε τα μέσα στις γόβες (με το νερό να μπαίνει μέσα στη γόβα), αν οι γόβες είναι peep toe, τραβήξτε το σακουλάκι έξω από το άνοιγμα (μαζί με λίγη ποσότητα νερού). Βάλτε τις γόβες στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι το νερό να γίνει πάγος. Στη συνέχεια αφήστε τις γόβες σε θερμοκρασία δωματίου (να λιώσει ο πάγος) και βγάλτε τα σακουλάκια. Η τεχνική αυτή βοηθάει να ανοίξετε τις δερμάτινες γόβες περίπου μισό νούμερο, στις γόβες από δερματίνη θα χρειαστεί να κάνετε 2-3 απόπειρες.

3. Ακόμα και μια πατάτα μπορεί να μεγαλώσει το νούμερο του παπουτσιού. Ξεφλουδίστε μια πατάτα και τοποθετήστε τη μέσα στο παπούτσι (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη για να δημιουργήσει ένα εξόγκωμα). Αφήστε την πατάτα μέσα στο παπούτσι για όλη τη νύχτα και το πρωί βγάλτε τη.

4. Κάθε φορά που αγοράζετε καινούργια παπούτσια, λυγίστε τα προς τα πάνω και προς τα κάτω (όσο λυγίζει το παπούτσι) μερικές φορές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και «ρίξτε» ζεστό αέρα στο εσωτερικό για 2-3 λεπτά. Η θερμότητα θα μαλακώσει πολύ το υλικό του παπουτσιού και θα είναι πολύ πιο άνετο στο περπάτημα.

5. Για να μην ανησυχείτε μήπως γλιστρήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια, τρίψτε τον πάτο των παπουτσιών με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

6. Αν λατρεύετε τα καλοκαιρινά ανοιχτά πέδιλα, τα flip flop και τις πλατφόρμες αλλά δεν μπορείτε να τα περπατήσετε γιατί τα πέλματα σας ιδρώνουν πολύ και γλιστράνε, διαβάστε μια πολύ έξυπνη λύση. Υπάρχουν ειδικά υφασμάτινα, αυτοκόλλητα πατάκια, που καλύπτουν ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια του παπουτσιού και όσο και να ιδρώσουν τα πέλματα δεν γλιστράνε.
ΠΗΓΗ: nutrimed

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs