Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε εν μέρει την πλαστογράφηση ο γιατρός - Αρνήθηκε την δωροδοκία


Ανοίγει η βεντάλια της εισαγγελικής έρευνας με αφορμή την υπόθεση του επιχειρηματία ...
Αριστείδη Φλώρου καθώς η δικαιοσύνη φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο δράσης κυκλώματος 
χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών τα πλοκάμια του οποίου «άγγιζαν» και τις φυλακές.

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς μπαίνουν όλα τα πρόσωπα που πιθανότατα βοήθησαν με τις ενέργειες τους στην αποφυλάκιση του νεαρού επιχειρηματία, με ποσοστό αναπηρίας 70%. Παράλληλα, η έρευνα ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας.

Οι ενέργειες γιατρών, υπαλλήλων αρμόδιων επιτροπών ακόμη και δικηγόρων θα ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη η οποία επιχειρεί να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ήδη, η Εισαγγελία έχει κατασχέσει τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου από το ΚΕΠΑ ενώ παράλληλα ζήτησε και όλα τα σχετικά έγγραφα από νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις, το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώνεται στο γραφείο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς φέρεται να είναι προτεραιότητα για τους εισαγγελείς οι οποίοι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας θα αποστείλουν κλήσεις σε μάρτυρες. Μεταξύ αυτών, θα κληθούν να καταθέσουν γιατροί οι οποίοι φέρονται να γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν με κάποιο τρόπο στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Τα δυο πρόσωπα που χθες πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα κινήθηκαν αυτοβούλως καθώς δεν είχαν λάβει σχετική κλήση.

Ο γιατρός ο οποίος καταγγέλλεται από διευθυντή του Ευαγγελισμού ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον 39χρονο επιχειρηματία εξετάστηκε με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και όχι με αυτή του απλού μάρτυρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός στις εξηγήσεις του, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 2,5 ώρες, ανέλαβε εν μέρει την ευθύνη για την πλαστογράφηση του επίμαχου πιστοποιητικού αρνήθηκε, ωστόσο, τις καταγγελίες για δωροληψία. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους εισαγγελείς ότι επιθυμεί να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία και για το λόγο αυτό τον οδήγησαν στο σπίτι του άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε έρευνα.

Πάντως, η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος. Επιπλέον, στο πλαίσιο της κατάθεσης του ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε δυο ακόμα γνωματεύσεις για τον Α. Φλώρο τις οποίες φέρεται να θεωρεί «ύποπτες» αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs