Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Τραγωδία στη Λέσβο: Εννιάχρονο αγόρι πνίγηκε ενώ κολυμπούσε


Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην παραλία Βατερών όταν ένα αγόρι 12 χρονών ...
πνίγηκε ενώ κολυμπούσε κοντά στην ακτή κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Lesvosnews.gr το 12χρονο παιδί κολυμπούσε μπροστά από γνωστό κατάστημα που διαθέτει θαλάσσια παιχνίδια και έκανε βουτιές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το άτυχο παιδί βρέθηκε από λουόμενους κοντά σε ένα φουσκωτό παιχνίδι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Αμέσως το έβγαλαν στην ακτή όπου δύο ναυαγοσώστες του πρόσφεραν τις προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια μετέφεραν το μικρό παιδί στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να το σώσουν.

Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά δυστυχώς το άτυχο παιδάκι δεν επανήλθε.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σημείο όπου κολυμπούσε το 12χρονο αγόρι υπάρχουν θαλάσσια παιχνίδια γνωστής ταβέρνας η οποία μετά από έρευνα που κάναμε τηρεί με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας έχοντας ναυαγοσωστικό σκάφος, ναυαγοσώστη, τις απαραίτητες σχετικές άδειες κλπ

Ο χώρος δε που έχει τα θαλάσσια παιχνίδια είναι ελεγχόμενος για τους θαμώνες του καταστήματος, στους οποίους χορηγεί ειδικό βραχιολάκι το οποίο δεν είχε το άτυχο παιδί, προφανώς γιατί δεν πέρασε από τη προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τους επιτηρεί ο ναυαγοσώστης ώστε να μην εκτρέπονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και βγαίνουν εκτός της περιμετρικής ζώνης.

Ήδη η Λιμενική Αρχή έχει επιληφθεί του συμβάντος και διενεργεί ανακρίσεις για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Πηγή: lesvosnews

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs