Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Στη Σουηδία προτρέπουν τις φοιτήτριες να γίνουν Πoυτάνες! Εκπόρνευση φοιτητριών στην Σουηδία του «καλού» καπιταλισμού


Πούλα το κορμί σου, για να σπουδάσεις…. Γίνε πoρνη, προκειμένου να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου…Στους κεντρικούς δρόμους της Στοκχόλμης, πρωτεύουσας της Σουηδίας, αφίσες προτρέπουν …«κομψά» νεαρές φοιτήτριες να εκπoνευτούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης τους!!! 

Στη Σουηδία του «καλού» καπιταλισμού, ξεκίνησε τη Δευτέρα, το χειμερινό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με Πάνο Απελιώτης, ο οποίος μέσω του Facebook δημοσίευσε την σχετική είδηση και τη φωτογραφία. 

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σουηδία χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από το κράτος. Δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους Σουηδούς πολίτες και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κόστος ζωής όμως των φοιτητών και το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό χρηματοδοτείται μέσω δανείων! Η «δωρεάν» εκπαίδευση λοιπόν είναι μια πιο αφηρημένη έννοια στην Σουηδία. Ο φοιτητής, φοιτήτρια λαμβάνουν δάνειο από τις τράπεζες. Σε μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, το τραπεζικό σύστημα, έχει βρει τον τρόπο για να αυγατίζει τα κέρδη του… 

Όμως για να λάβεις φοιτητικό δάνειο στο …αναπτυγμένο Σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης, κάθε εξάμηνο πρέπει να περάσεις το 75% των μαθημάτων. Αν δεν τα έχεις καταφέρει οι τράπεζες κόβουν την πίστωση. Άσχετα αν τα προηγούμενα εξάμηνα είσαι ήδη χρεωμένος, όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης μας. 

Η γιγαντοαφίσα, όμως έχει τη λύση: «Μηδέν δάνειο; Βγες ραντεβού με έναν Sugαr Dαddy»!!! To «Sugαr Dαddy», είναι ο «πελάτης». Αυτός που θα πληρώσει για τις …σπουδές των νεαρών φοιτητριών. Στη διαφημιστική καμπάνια υπάρχει και διεύθυνση που μπορούν να απευθυνθούν οι νεαρές φοιτήτριες! Όλα νόμιμα!

Μια διαφήμιση, λοιπόν στο κέντρο της πόλης καλεί νεαρές κοπέλες να δώσουν το κορμί τους για να αποκτήσουν το «προνόμιο» της συνέχισης των σπουδών τους… 

Πόσες φορές, άραγε δεν έχουμε ακούσει ακόμα και από επίσημα χείλη πολιτικών εδώ στην Ελλάδα. ‘‘Να μοιάσουμε στη Σουηδία»... Εκεί που ο καπιταλισμός είναι «ανθρώπινος» και δίνει ευκαιρίες σε όλους!!! 

Πράγματι! Δίνει την …ευκαιρία να γίνεις ακόμα και πoρνη λίγο πριν τελειώσεις το Πανεπιστήμιο. Οι φοιτήτριες στη Σουηδία μαθαίνουν από νωρίς, πριν βγουν και επίσημα στην «παραγωγή» ότι στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται». 

Το μακρινό 1846, ο Καρλ Μαρξ, στο έργο του «Η αθλιότητα της φιλοσοφίας», έγραφε: 

«Ήρθε η εποχή, που όλα, ακόμη και εκείνα που τα θεωρούσαν οι άνθρωποι σαν αναπαλλοτρίωτα (…) έγιναν αντικείμενο ανταλλαγής, αντικείμενο αισχροκέρδειας και μπορούν να πουληθούν. Είναι η εποχή, που ακόμη και εκείνα τα πράγματα που μπορούσαν να μεταδοθούν μα ποτέ να ανταλλαχτούν σαν εμπόρευμα, να δοθούν μα ποτέ να πουληθούν, να αποκτηθούν μα ποτέ να αγοραστούν – αρετή, αγάπη, γνώμη, επιστήμη, συνείδηση κλπ. – η εποχή που όλα πέρασαν στο εμπόριο. Είναι η εποχή της γενικής διαφθοράς, της παγκόσμιας αγοραπωλησίας, ή, για να μιλήσουμε με τους όρους της πολιτικής οικονομίας, η εποχή που κάθε τι, ηθικό ή φυσικό, έγινε εμπορική αξία (…)».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs