Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

«Η Μαντλίν μπορεί να μένει με τον απαγωγέα της σε ένα κρησφύγετο» Τι αποκαλύπτει πρώην αστυνομικός


Η μικρή Μαντλίν μπορεί να είναι ακόμη ζωντανή, ισχυρίζεται ένας Βρετανός αστυνομικός που εργαζόταν στην ...
υπόθεση της εξαφάνισής της, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Πορτογαλία που ξέρουν πού βρίσκεται.
Η νέα αυτή θεωρία για το κοριτσάκι που αναζητείται εδώ και 11 χρόνια από τους γονείς του και η υπόθεσή του έχει λάβει παγκόσμια δημοσιότητα, έρχεται για να αναζωπυρώσει τις θεωρίες για την τύχη του παιδιού.

Ο πρώην ντετέκτιβ της Met, Ντέιβιντ Έντγκαρ, δήλωσε στην εφημερίδα Sun: «Είναι μια περίπλοκη υπόθεση, αλλά μπορεί να λυθεί. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι έχει συμβεί».

Η Μαντλίν Μακ Καν, που τώρα θα ήταν 15 ετών, εξαφανίστηκε όταν ήταν 3 χρονών από το δωμάτιο που έμενε με τους γονείς της στις διακοπές τους στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Οι γονείς της ακόμη ελπίζουν ότι είναι ζωντανή.

Ο Έντγκαρ από την πλευρά του τόνισε ότι η ελπίδα για να υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη στο ζήτημα είναι κάποιος να αποφασίσει να μιλήσει και να εξομολογηθεί: «Αν κάποιος από τύψεις μιλήσει ή κάποιος που βρίσκεται κοντά στους απαγωγείς αποκαλύψει στοιχεία και καθοδηγήσει την αστυνομία, τότε μπορεί να γίνει κάτι. Όποιος το έχει κάνει κατά κανόνα θα το έχει εξομολογηθεί σε κάποιον κοντινό του. Συνήθως έτσι γίνεται. Η μικρή θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά το ένστικτό μου μου λέει ότι βρίσκεται στην Πορτογαλία. Η πιθανότητα να έχει βγει από τη χώρα, χωρίς να έχει εντοπιστεί, μάλλον δεν υπάρχει».

Παρά τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει οι Βρετανοί αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξαιτίας του γεγονότος ότι τη διεξάγουν σε ξένο έδαφος, ο πρώην ντετέκτιβ θεωρεί ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά, αν και δεν έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία.

«Η έφηβη πια Μαντλίν μπορεί να μένει με τον απαγωγέα της σε ένα κρησφύγετο και να μην έχει ιδέα ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας έρευνας. Μπορεί όμως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Θυμηθείτε την υπόθεση του Μπεν. Εξαφανίστηκε στις διακοπές του και μετά από χρόνια κάποιος αποκάλυψε κάποιες σημαντικές πληροφορίες».

Ο 21 μηνών Μπεν είχε εξαφανιστεί στην Κω τον Ιούλιο του 1991 και οι αστυνομικοί, αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του, ανέφεραν ότι μετά από πληροφορία που έλαβαν, θεωρούν ότι είναι νεκρός.

Ο Έντγκαρ θεωρεί ότι η μικρή Μαντλίν έχει πέσει θύμα απαγωγής από παιδόφιλους και προτρέπει τους συνεργούς του εγκλήματος να πουν την αλήθεια. «Δεν είναι ποτέ αργά. Μπορεί ο υπεύθυνος για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν να πεθαίνει και να το αποκαλύψει».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο