Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

ΠΓΔΜ: Αποχώρησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται η Συμφωνία των Πρεσπών


Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός...
, Ζόραν Ζάεφ δεν φαίνεται να μπορεί επί της παρούσης να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, 
προκειμένου να «περάσει» τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της γείτονος χώρας, αποχώρησαν από τη συζήτηση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO και έκαναν έκκληση προς τους κυβερνητικούς να τους ακολουθήσουν.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έχει απορριφθεί από το λαό με το δημοψήφισμα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνασπισμός «Για Καλύτερη Μακεδονία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι, πριν γίνει γνωστή η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, το VMRO αποκάλεσε την συμφωνία των Πρεσπών «πολιτικά νεκρή» καλώντας ταυτόχρονα, τον κ. Ζάεφ να αποδεχτεί την ήττα του και να θέσει τέλος στην συμφωνία με την Αθήνα.

Επίσης, ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του VMRO ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος, Ταλάτ Τζαφέρι, να επιτραπεί στον αρχηγό του κόμματος, Χριστιάν Μιτσκόσκι να μιλήσει στη συζήτηση (ο Μιτσκόσκι δεν είναι κοινοβουλευτικός), ωστόσο ο Τζαφέρι αρνήθηκε να το επιτρέψει.