Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το μενού του Ναπολέοντα στην εξορία: 50 μπουκάλια αλκοόλ, 22 κιλά βόειο κρέας, 30 κιλά ψωμί


Ένας κατάλογος απογραφής των τροφίμων και των ποτών που παραδίδονταν καθημερινά στην ...
οικία του Ναπολέοντα όπου διέμενε 




κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη βρετανική νήσο της Αγίας Ελένης δημοπρατήθηκε σήμερα στη Βρετανία.

«Αυτό το συναρπαστικό ντοκουμέντο προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα για την ποιότητα και την ποσότητα του οίνου, των δυνατών αλκοολούχων ποτών και του φαγητού που απολάμβαναν ο Ναπολέων και η συνοδεία του στην εξορία του στην Αγία Ελένη» εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών Woolley & Wallis.

«Η ημερήσια παράδοση προέβλεπε περισσότερα από 50 μπουκάλια κρασιού, μηλίτη, δυνατής μπίρας, σαμπάνιας και άλλων ποτών», ενώ παραδίδονταν επίσης «22 κιλά βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος, 30 κιλά ψωμί, 22 κιλά πρόβειου και χοιρινού κρέατος, ένας χοίρος ψητός, δύο γαλοπούλες, 2 χήνες, 4 καναρίνια, 9 φραγκόκοτες, 12 περιστέρια, 42 αυγά, 15 μπουκάλια γάλα και πολλά άλλα πράγματα» επισημαίνεται.

Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1820 και το υπογράφει ο Ντένζιλ Ίμπετσον, ένας Βρετανός αξιωματικός που υπηρέτησε στην Αγία Ελένη κατά τη διάρκεια της εξορίας του Ναπολέοντα.


Το έγγραφο πωλήθηκε 926 λίρες (1.350 ευρώ).

Στο ντοκουμέντο καταγράφονται επίσης οι πενήντα περίπου ένοικοι του Λόνγκγουντ, της οικίας όπου διέμενε ο Ναπολέων, ανάμεσά τους επτά μέλη της οικογένειας του πιστού στρατηγού του Μπερτράν.

Ο Ναπολέων έφθασε την 15η Οκτωβρίου του 1815 στη νήσο της Αγίας Ελένης, έπειτα από ένα ταξίδι 69 ημερών από την Βρετανία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs