Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Τελικά ο γάμος στο Σορέντο του 60χρονου Κούστα με την 25χρονη Δήμητρα δεν ήταν ακριβώς... γάμος, αλλά παράσταση [βίντεο]


Τελικά δεν είναι μόνο ο γιατρός, αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ, που έκανε γάμο-μαϊμού. ...



Φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έπεσε μια σχετική... επιδημία, αφού και ο γάμος του Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα το περασμένο καλοκαίρι στο μαγευτικό Σορέντο, όπως όλα δείχνουν, δεν ήταν ένας κανονικός γάμος αλλά μια... καλοστημένη παράσταση. 

Ηταν 22 Ιουνίου. Ο καιρός μόλις είχε αρχίσει να ζεσταίνει, το δουκάτο του Σορέντο την περίοδο εκείνη ήταν κάτι παραπάνω από ειδυλλιακό, το ζευγάρι ανέμενε πολύ σύντομα την έλευση της κόρης του, οπότε ο γάμος στο Σορέντο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έμοιαζε απλά ως ιδανική επιλογή. 

Και όντως ήταν. Οι 250 καλεσμένοι του ζευγαριού πέρασαν ένα τριήμερο που θα θυμούνται για χρόνια, γεμάτο πολυτέλεια και μοναδικές εμπειρίες. 

Ο «γάμος» έγινε στη θρυλική βίλα Τριτόνε, ένα εκπληκτικό κτίσμα σε ένα μοναδικό σημείο του Σορέντο, με τροπικούς κήπους και μαγική θέα. 


Η νύφη, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έλαμπε στο ειδικής παραγγελίας Elie Saab νυφικό της, με τα εκατομμύρια κρύσταλλα ραμμένα επάνω του. 


Η νύφη και ο γαμπρός

Η Δήμητρα Μέρμηγκα ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε από το να βάλει ένα υπέρλαμπρο νυφικό κεντημένο με κρυστάλλους

Μπροστά στους καλεσμένους του, σε κάποιο σημείο του κήπου της βίλας Τριτόνε, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. 

Η γυναίκα που τους πάντρεψε, μια ξανθιά κυρία με μια κορδέλα περασμένη πάνω της, η οποία της προσέδιδε κύρος, ρώτησε διαδοχικά τον Γιάννη Κούστα και εν συνεχεία τη Δήμητρα Μέρμυγκα για το αν θέλουν ο ένας τον άλλον για σύζυγο, για να εισπράξει έναν «Yes, i do» και από τους δύο. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα που έκανε η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή, ο γάμος στο Σορέντο δεν ήταν ακριβώς γάμος, αλλά μια καλοστημένη παράσταση. 


Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν γάμος από τη στιγμή που ο κ. Κούστας δεν έχει ακόμη ξεμπερδέψει με τον προηγούμενο γάμο του με τη Σοφία Γιαννικοπούλου. Κοινώς, δεν έχει πάρει ακόμη διαζύγιο. 

Μπορεί ο «πόλεμος» των Κούστα να απασχολεί τα μίντια τα τελευταία χρόνια, αλλά το διαζύγιο δεν έχει βγει ακόμη. Η συζήτηση για το διαζύγιο στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. 

Επομένως, διαζύγιο στα χέρια του για να μπορέσει να κάνει έναν επόμενο γάμο ο εφοπλιστής δεν είχε τον περασμένο Ιούνιο, όπως δεν έχει και τώρα.


Και τι ήταν όλο αυτό το μαγικό σκηνικό που στήθηκε στο δουκάτο του Σορέντο; Ενα... θεατρικό, μια παράσταση, ένας γάμος για τους τύπους χωρίς καμία νομική ισχύ, όπως προκύπτει και από τα συμπεράσματα των Ιταλών στους οποίους ανέθεσε να κάνουν έρευνα η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή. 

Με βάση την έρευνα που έκαναν οι Ιταλοί, ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα είχαν αναθέσει τη διοργάνωση του γάμου τους σε ένα τουριστικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο με τη σειρά του προσέγγισε το γραφείο που διαχειρίζεται την εκπληκτική βίλα Τριτόνε. Εκείνοι τους ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται από την ιταλική νομοθεσία προκειμένου να γίνει ένας έγκυρος γάμος.

Το τουριστικό γραφείο από την Αθήνα με τη σειρά του ρώτησε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει ένας γάμος «σκηνογραφικός», καθώς δεν προλάβαιναν να μαζέψουν τα χαρτιά που απαιτούνταν. Το γραφείο που διαχειρίζεται τη βίλα Τριτόνε απευθύνθηκε σε ένα τοπικό γραφείο διοργάνωσης γάμων, το οποίο ειδικεύεται τόσο στη διοργάνωση κανονικών γάμων, όσο και στη διοργάνωση σκηνογραφικών γάμων, στους οποίους τηρούνται οι τύποι αλλά δεν έχουν νομική ισχύ. 

Να σημειωθεί ότι οι σκηνογραφικοί γάμοι στο Σορέντο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν να κάνουν σκηνογραφικούς γάμους στο Σορέντο, δηλαδή να ζήσουν ουσιαστικά τη διαδικασία χωρίς όλο αυτό στο τέλος να έχει κάποια νομική επίπτωση. Πρόκειται ουσιαστικά για ζευγάρια που έχουν παντρευτεί νωρίτερα κανονικά, αλλά αποφασίζουν να κάνουν ένα πάρτι για τους ίδιους και τους φίλους τους σε ένα μέρος πραγματικά ονειρικό. 


Σε ό,τι αφορά τον γάμο Κούστα-Μέρμηγκα τώρα, η κυρία που εμφανίζεται στο βίντεο να κάνει τον γάμο, να ρωτά το ζευγάρι αν θέλει ο ένας τον άλλον για σύζυγο, δεν είχε κάποια σχέση με τον δήμο του Σορέντο. Είναι η υπεύθυνη του γραφείου διοργάνωσης γάμων στο οποίο απευθύνθηκε το ιταλικό ταξιδιωτικό γραφείο, που σε συνεργασία με το ελληνικό οργάνωσαν τον γάμο. Η κυρία που έκανε τον γάμο, μάλιστα, φορούσε μια κορδέλα, την κορδέλα του δημάρχου, αλλά όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η κορδέλα ήταν απλά ένα εφέ, στο πλαίσιο του σκηνογραφικού γάμου. 


Δημοτικός υπάλληλος του Σορέντο, άλλωστε, σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν διαπιστεύονται αντιπρόσωποι του δημάρχου για να διεξάγουν γάμους. 

Με άλλα λόγια, και με βάση τα όσα διαπίστωσαν οι Ιταλοί, ο γάμος του εφοπλιστή ήταν ουσιαστικά μια εκδήλωση χωρίς καμία νομική ισχύ. 


Αυτό βέβαια δεν πτόησε καθόλου τον Γιάννη Κούστα και τη Δήμητρα Μέρμηγκα, που έζησαν στο 1.000% το τριήμερο που είχαν διοργανώσει για να γιορτάσουν ότι είναι μαζί και ευτυχισμένοι. Μαζί και οι 250 καλεσμένοι τους, οι οποίοι επί τρεις ημέρες πήγαιναν από πάρτι σε πάρτι στο μαγευτικό Σορέντο. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs