Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Φρίκη προκαλούν τα ντοκουμέντα από το κυνοκομείο της Σπάρτης ‑ Σκληρές εικόνες - Νεκρά σκυλιά σε αποσύνθεση και άθλιες συνθήκες


Σοκαριστικές εικόνες από το κυνοκομείο Σπάρτης δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα μέσα από ...
την καταγγελία που κάνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. 




Κρανία και οστά σκύλων, δεμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, εντόσθια για τροφή και σκηνές που δεν θυμίζουν σε τίποτα καταφύγιο ζώων περιλαμβάνονται στην καταγγελία. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η επιστολή αυτή και τα στοιχεία που την συνοδεύουν θα σταλεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε Ευρωβουλευτές όλων των χωρών, στο Πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, στα αρμόδια Υπουργεία, στα Ευρωπαϊκά Κόμματα για τα Ζώα και τους άλλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς,στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ΜΜΕ. 

Τις εικόνες και τα στοιχεία συγκέντρωσαν ακτιβιστές μέσα από το κυνοκομείο Σπάρτης και τις έστειλαν στον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και στην Ομοσπονδία. Τα ερωτήματα που τίθενται για τις υγειονομικές συνθήκες και τη διαβίωση των ζώων στο κυνοκομείο. 


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει: 

Διάσπαρτα κρανία σκύλων και άλλα οστά αυτού του είδους, πεταμένα νεκρά ζώα, νεκρά ζώα σε αποσύνθεση δίπλα σε υγιή, τόνοι βρόμικων εντοσθίων αντί της κατάλληλης τροφής,ζώα άρρωστα και σκελετωμένα,βρώμα και δυσωδία παντού. Μια υγειονομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής,έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα κατά παράβαση της νομοθεσίας. 

Μια δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής να μπουν στο κυνοκομείο, ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως ευρωπαϊκή. 

Καλούμε όλες τις Αρχές, Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Υγειονομικές, τα αρμόδια Υπουργεία , τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή, να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό και θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η Ομοσπονδία μας τόσο με δελτίο της όσο και με επιστολές στη Δημοτική Αρχή αλλά και στις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές είχε αναφερθεί στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κυνοκομειο αυτό αλλά οι πάντες αδιαφόρησαν για να φτάσουμε με δική τους αποκλειστική ευθύνη στις εικόνες Μεσαίωνα που αντικρίζουμε τώρα. 

Όχι άλλη εγκληματική αδιαφορία. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτού του αίσχους. 

Ζητάμε απο τον πνευματικό κόσμο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. 

Ζητάμε να κλείσουν όλα τα κυνοκομεια της ντροπής που είναι δυστυχώς εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, ζητάμε να παρθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα. 

Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, που κουρελιάζουν τους νόμους και κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών. 

Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο. 

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η ντροπή αυτή της Ελλάδας. 

Αναμένουμε τη δραστική επιτέλους παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές. 

Σώστε ΤΩΡΑ τα ζώα. 


Aκολουθούν σκληρές εικόνες











Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs