Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας Λιβανέζος που σχεδίαζε επίθεση με χημικά στη Σαρδηνία [βίντεο]


Έναν 38χρονο που φέρεται να είχε σχέσεις με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και να σχεδίαζε επίθεση ...
με χημικά στη Σαρδηνία, συνέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ιταλία.

Ο Λιβανέζος παλαιστινιακής καταγωγής Αμίν Αλχάτζ Αχμάντ αναζητούσε πληροφορίες για την τοξική ουσία ρικίνη και για άνθρακα, καθώς και για τον ISIS στο κινητό του, είπαν οι Αρχές, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων σχεδίαζε να δηλητηριάσει το δημόσιο σύστημα ύδρευσης στη Σαρδηνία.


Ο 38χρονος προσπάθησε να αγοράσει δηλητηριώδεις ουσίες μέσω του Διαδικτύου (Φωτογραφία: Polizia di Stato)

Ο 38χρονος, που είναι νόμιμος μετανάστης, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών συνελήφθη στην πόλη Μακομέρ της Σαρδηνίας. Η αστυνομία τον αναζητούσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψη στο Λίβανο ενός εξαδέλφου του, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει μια δεξαμενή νερού που χρησιμοποιούσε ο στρατός και ο οποίος κατά την ανάκριση αναφέρθηκε στα σχέδιά του συγγενούς του στην Ιταλία που ήθελε να εξαπολύσει επίθεση με χημικά.


Ο Αμίν προσπάθησε να αγοράσει τοξικές ουσίες μέσω του Διαδικτύου, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κατάφερε. «Πρέπει να ήταν κοντά στο να κάνει κάτι», είπε ο εισαγγελέας, που αποκάλυψε ότι ο 38χρονος είχε αποσύρει πρόσφατα όλες τις καταθέσεις του από τον τραπεζικό του λογαριασμό και αναζητούσε το διαβατήριό του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs