Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Εξοργισμένοι οι Νορβηγοί με τους τόνους… περιττωμάτων που άφησαν πίσω τους οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ


Το απόλυτο χάος άφησαν πίσω τους οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ σε περιοχή της Νορβηγίας, όπου ...
παρέμειναν για κάποιο διάστημα προκειμένου να συμμετέχουν σε άσκηση.




Συνολικά 442 περιπτώσεις παραπόνων καταγράφηκαν σε περιοχή της Νορβηγίας όπου διεξήχθη άσκηση του ΝΑΤΟ, αφού οι στρατιώτες κατέστρεψαν με τα στρατιωτικά οχήματα μεγάλες εκτάσεις ενώ άφησαν πίσω τους μεγάλες ποσότητες περιττωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που εικάζεται πως είναι μια από τις μεγαλύτερες τις τελευταίες δεκαετίες, οι κάτοικοι ανέφεραν πως πολλοί στρατιώτες έκαναν την ανάγκη τους κοντά σε νηπιαγωγεία, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο NRK.

Οι περισσότερες από τις καταγγελίες προέρχονται από αγρότες των οποίων τα οικόπεδα και τα βοσκοτόπια υπέστησαν ζημιά από τα στρατιωτικά οχήματα κατά τη διάρκεια ενώ αρκετοί είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για τη άθλια, από υγειονομικής απόψεως, κατάσταση που άφησε πίσω τους ο στρατός.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης, οι Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν επίσης σωρεία καταγγελιών για αμερικανούς και σουηδούς που αφόδευαν κοντά σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία ή αθλητικά κέντρα.

«Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα σύστημα αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, οι στρατιώτες φέρνουν τον εξοπλισμό τους για να καθαρίσουν αργότερα, αλλά την επόμενη φορά που θα έχουμε μια σημαντική άσκηση, θα πρέπει να κάνουμε πιο αυστηρούς τους κανόνες», πρόσθεσε η δήμαρχος.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών της άσκησης ζήτησε συγνώμη για τις καταστροφές και τη βρωμιά που άφησαν πίσω οι στρατιώτες.
Πηγή: Sputnik

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs