Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Σφοδρή επίθεση Πούτιν κατά Βαρθολομαίου: Έδωσε το αυτοκέφαλο στην Ουκρανία για χρήματα


Στο στόχαστρο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...
, με τον ηγέτη της Ρωσίας να πιστοποιεί ότι οι σχέσεις Μόσχας-Φαναρίου βρίσκονται κάτω από το μηδέν.
Με αφορμή την πρόσφατη ανακήρυξη του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανία, ο Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη στην καθιερωμένη συνέντευξή του στο τέλος του κάθε έτους.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ορθοδοξία της Ουκρανίας είναι ακατανόητο» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «εδώ είναι μια άμεση παρέμβαση στην Εκκλησία και την θρησκευτική ζωή. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ούτε στις μέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία! Η Κωνσταντινούπολη δημιούργησε μια ενωμένη εκκλησιαστική κοινότητα».

«Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος σημείωσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας είναι απολύτως ανεξάρτητη, υπάρχει μόνο πνευματική σχέση μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε μια Ουκρανική Εκκλησία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε πως «τα χρήματα αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Επίσης σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει σοβαρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η ανακατανομή της περιουσίας που έχει ξεκινήσει, η οποία όμως μπορεί να αποβεί αιματηρή. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, διότι είναι τελείως ανυπεράσπιστοι», κατέληξε ο Πούτιν.
Πληροφορίες: romfea.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs