Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

5 από τους πιο άτυχους ανθρώπους στον κόσμο


Μόλις μπήκε ο νέος χρόνος και όλοι εύχονται ένα καινούργιο έτος με περισσότερη τύχη. ...
Οι περισσότεροι ίσως έχουν στο μυαλό τους πως τύχη σημαίνει να κερδίσεις το τζόκερ ή να γνωρίσεις τον/την ιδανικό/ή σύντροφο.
Ωστόσο η τύχη μάλλον είναι κάτι το υποκειμενικό. Γιατί οι παρακάτω πέντε άνθρωποι, υπήρξαν πραγματικά άτυχοι. Και ίσως τύχη να σημαίνει να μην σου συμβούν τα παρακάτω ή παρόμοια ρεσιτάλ ατυχιών. Ίσως αυτό να φτάνει για να μπορείς να λες τον εαυτό σου τυχερό.


Πόλεμος στην αυλή του


Ο Wilmer McLean είχε μια μεγάλη φάρμα στην Βιρτζίνια. Το 1861, όταν ξέσπασε ο Εμφύλιος Πόλεμος των ΗΠΑ, ο στρατός των Νοτίων χρησιμοποίησε την φάρμα και το σπίτι του σαν κέντρο επιχειρήσεων. Η πρώτη μάχη του Bull Run έγινε κυριολεκτικά στην αυλή του.

Τον επόμενο χρόνο οι δυο στρατοί επέστρεψαν. Η δεύτερη μάχη του Bull Run έγινε στο ίδιο σημείο. Μέσα στην φάρμα του McLean, έχασαν την ζωή τους περίπου 20.000 άνθρωποι μέσα σε δυο χρόνια. Ο McLean είδε κι αποείδε και μετακόμισε νοτιότερα στην πολιτεία. Αλλά η κακοδαιμονία δεν ήθελε να τον αφήσει. To 1865 μια από τις τελευταίες μάχες του Εμφυλίου έγινε κοντά στο σπίτι του. Μάλιστα η ανακωχή υπογράφτηκε στο σαλόνι του νέου του σπιτιού.7 κεραυνοί

Ο Roy Sullivan είχε τόση ατυχία, ώστε να χτυπηθεί από κεραυνό 7(!) φορές. Και αυτός, όπως και ο McLean ζούσε στην Βιρτζίνια και δούλευε ως δασοφύλακας. Την πρώτη φορά που τον χτύπησε κεραυνός βρισκόταν μέσα στον σταθμό και τα μαλλιά του κάηκαν ολοσχερώς. Από τότε κουβαλούσε μαζί του νερό όπου κι αν πήγαινε. Το πιο περίεργο χτύπημα όμως ήταν και το τελευταίο. Ο Sullivan ψάρευε πέστροφες. Ένα ψάρι τσίμπησε το δόλωμα και εκείνη την στιγμή τον χτύπησε ο κεραυνός. Μια αρκούδα εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε την πέστροφα από το καλάμι. Ευτυχώς δεν είδε τον Sullivan που όταν συνήλθε πήρε αμέσως το αυτοκίνητό του και έγινε… καπνός. Τυχερός στην ατυχία του;


Τρία ναυάγια

@museumhack.com

Η Violet Jessop ίσως να μην ήταν τόσο άτυχη, αφού κατάφερε να σωθεί από τρία ναυάγια. Αλλά το ότι βρέθηκε σε αυτά τα πλοία δεν το λες και τύχη. Πρώτα ήταν το RMS Olympic που συγκρούστηκε με ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο. Μετά, ήταν το πιο διάσημο ναυάγιο της ιστορίας, ο Τιτανικός. Και σε αυτό κατάφερε να σωθεί. Και μετά βρήκε δουλειά στο τρίτο αδερφάκι της ίδιας εταιρείας, στον Βρετανικό. Το τελευταίο βυθίστηκε στο Αιγαίο. Η Violet σώθηκε αν και κινδύνεψε, αφού ήθελε να σώσει πρώτα την οδοντόβουρτσά της…Μετεωρίτης στον ύπνο της

@didyouknowfacts.com

Η Ann Hodges έπαιρνε έναν υπνάκο στον καναπέ της στην Αλαμπάμα. Τότε ένας μετεωρίτης έπεσε πάνω στο σπίτι της. Δεν ήταν τόσο μεγάλος, όμως ήταν ένας μικρός βράχος αρκετά μεγάλος για να κάνει ζημιά. Πέρασε από το ταβάνι, έπεσε πάνω στο ραδιόφωνο και την χτύπησε στο πόδι.

Επέζησε. Αλλά η αστυνομία κατέσχεσε τον μετεωρίτη, με την τοπική κοινωνία να φτάνει στα πρόθυρα εξέγερσης ώστε το κομμάτι του μετεωρίτη να επιστρέψει στην Ann. Μετά από απόφαση του δικαστηρίου, ο μετεωρίτης δόθηκε στον σπιτονοικοκύρη της, στον οποίο η Ann έδωσε 500 δολάρια για να τον πάρει πίσω…


Όλα μαζί

Αυτή η περίπτωση ίσως είναι και η χειρότερη. Η Jeanne “Pixie” Rogers στα 18 έπεσε στην θάλασσα από ένα κρουαζιερόπλοιο και λίγο αργότερα, σε μια τεράστια τρύπα στο έδαφος. Την λήστεψαν δυο φορές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την στραγγαλίσουν, ενώ την χτύπησε κεραυνός επίσης δυο φορές.

Χρόνια μετά πήγε σε έναν κτηνίατρο, για να βγάλει μια νυχτερίδα από τα μαλλιά της. Όταν πάλι έκανε ιππασία, δέχθηκε έναν πυροβολισμό. Αλλά η πιο διάσημη στιγμή της ήταν άλλη. Κάποτε κολυμπούσε στην ίδια πισίνα με τον Fred Rogers, τον διάσημο αστέρα της τηλεόρασης που παρουσίαζε εκπομπή για παιδιά. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε το όνομα Rogers, οπότε και οι δυο προσπάθησαν να βγουν από την πισίνα. Η Jeanne του τράβηξε καταλάθος το μαγιό και όλοι τριγύρω είχαν την ευκαιρία να τον θαυμάσουν ολόγuμνο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs