Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τρόμος για τους τουρίστες στα θέρετρα των “Αλπεων: Έρχεται λευκός Αρμαγεδδών


Για χιονο-καταστροφή στις Άλπεις προειδοποιούν ειδικοί και μετεωρολόγοι με την Αυστρία τη Γερμανία να ...
μετρούν τουλάχιστον εννέα νεκρούς 




από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις αρχές να αυξάνουν στο μέγιστο το επίπεδο κινδύνου από χιονοστιβάδες.

Για τον μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, οι προβλέψεις για τα επόμενα 24ωρα διαγράφονται δυσοίωνες στην περιοχή των Άλπεων: θα ενισχυθούν περαιτέρω οι χιονοπτώσεις και ο κίνδυνος χιονοστοιβάδων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».

«Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, υπήρχαν περίπου δύο μέτρα χιόνι. Από σήμερα το πρωί και για τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική και τη νότια Γερμανία. Ακόμη και στα δυτικά, οι χιονοπτώσεις είναι έντονες», όπως εξηγεί ο Γιουνγκ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Μέρκελ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει από χθες η περιοχή στη Βαυαρία Mιζμμπαχ ενώ οι αρχές στο Τιρόλο στην Αυστρία ανέβασαν στο «πέντε» το επίπεδο προειδοποίησης για χιονοστιβάδες, που είναι το υψηλότερο.

Οι μετωρολόγοι προειδοποιούν για καταστροφικές χιονοπτώσεις στις νότιες περιοχές της Βαυαρίας και σε περιοχές της Αυστρίας.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Τα σχολεία στο Μίζμπαχ (βρίσκεται κοντά στο Μόναχο) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στην Αυστρία, οι τοπικές αρχές του Τιρόλο βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρωθυπουργός του Τιρόλο, Γκίντερ Πλάτερ δήλωσε ότι πολλά ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Για τον Γιουνγκ, ο κίνδυνος από τις χιονοστιβάδες είναι σοβαρός:

«Ο κίνδυνοι χιονοστιβάδων ήδη φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε περιφερειακό επίπεδο. Οποιαδήποτε στιγμή πρέπει να περιμένετε ότι θα υπάρξουν χιονοστιβάδες που μπορεί να θάψουν ανθρώπους ή και ολόκληρα χωριά. Ο κίνδυνος είναι ακραίος».

Στις βόρειες Άλπεις σημειώθηκε τόσο έντονη χιονόπτωση το Σαββατοκύριακο , που δεν είναι πλέον απόλαυση του χειμώνα, αλλά η «κόλαση του χιονιού», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι να παραμένουν επί πολλά 24ωρα εγκλωβισμένοι στα θέρετρα των Άλπεων», προσθέτει.

Για τον εμπερογνώμονα Ρούντι Μάγιερ από το Τιρόλο: «Ο κίνδυνος των χιονοστιβάδων ενισχύεται δραματικά τις επόμενες ώρες. Προετοιμαζόμαστε για το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης 5. Τρία μέτρα χιόνι στο Τιρόλο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs