Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε ιερέα που ασελγούσε σε 12χρονη


Στη φυλακή για οκτώ χρόνια οδηγείται 81χρονος ιερέας που καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ...
(Κακουργιοδικείο) Λάρισας για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.
Σύμφωνα με το magnesianews.com, καταδικάστηκε και η 31χρονη μητέρα του κοριτσιού για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων τόνισαν μεταξύ άλλων πως το αδίκημα δεν αποτελεί καν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Απολογούμενος ο 81χρονος ιερέας αρνήθηκε ότι είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 12χρονη.


Η σύλληψη

Ήταν τον Μάιο του 2018 στο Βόλο όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιερέα και τη μητέρα του κοριτσιού. Από την έρευνα προέκυψε πως ο ιερέας, εν γνώσει της μάνας, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Αστυνομικός είχε εντοπίσει τη μάνα και την ανήλικη κόρη της να πηγαίνουν σε κατάστημα στο Βόλο, όπου λίγο αργότερα μπήκε και ο ιερέας. Η γυναίκα αποχώρησε και ο ιερέας μαζί με το παιδί μπήκαν σε αυτοκίνητο και την οδήγησε σε κοντινή παραλία του Βόλου και στη συνέχεια συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, είχε θέσει για περισσότερα από 10 χρόνια τον ιερέα σε επ’ αόριστον αργία, μετά από καταγγελίες για διάφορα θέματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs