Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βέλγοι μοναχοί βρήκαν χαμένη μεσαιωνική συνταγή μπύρας - Το μοναστήρι ξεκινά την παραγωγή και η πρώτη παρτίδα θα πωληθεί στο Βέλγιο έως το 2020


Οι μοναχοί στο Grimbergen Abbey, σε μια επαρχία του Βελγίου , βρήκαν μια συνταγή μπύρας που παραγόταν εκεί πριν από 224 χρόνια. Αποφάσισαν να την παρασκευάσουν και να βάλουν ...
ως σήμα το σύμβολο του Φοίνικα - ένα μυθολογικό πουλί που πεθαίνει και ξαναγεννιέται από τις στάχτες του.




Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, οι μοναχοί ανακοίνωσαν ότι η βρέθηκε στα αρχεία του μοναστηριού και επίσης ότι αναδιαμορφώνουν ήδη ένα χώρο της μονής όπου θα είναι το νέο εργοστάσιο. Το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο λίτρα ποτού ετησίως, σε συνεργασία με τις μάρκες Carlsberg και Alken-Maes.

Ένας από τους μοναχούς, ο Κάρελ Σταυτέμα, δήλωσε στο Radio 2 ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αυτό το έτος. Η πρώτη μπύρα αναμένεται να είναι έτοιμη για εμπορευματοποίηση μέχρι το τέλος του 2020.

Η μονή χτίστηκε το έτος 1.128 
Η ζυθοποιία θα είναι τριπλή περιεκτικότητα αλκοόλης 10,8%, η οποία θα παραμείνει για πέντε μήνες για ωρίμανση σε βαρέλια ουίσκι. Το νέο εργοστάσιο θα λειτουργεί στον ίδιο τόπο όπου παρασκευάστηκε η μπύρα τον δέκατο έβδομο αιώνα και μέρος της παραγωγής θα εξαχθεί στη Γαλλία.

Φωτό: Ο μοναχός Καρέλ με ένα ποτήρι μπύρα Grimbergen, στην αυλή του μοναστηριού

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs